11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTaxa de prima inmatriculare se micsoreaza

Taxa de prima inmatriculare se micsoreaza

Guvernul a decis, in sedinta de astazi, sa scada taxa auto de prima inmatriculare, prin reducerea cuantumului taxei in functie de gradul de vechime al masinii si extinderea de la 6 la 15 ani a scalei aferente varstei masinii.

"Taxa auto va fi calculata in functie de gradul de poluare a mediului, nu de vechimea masinii", a spus purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Modificarile au fost anuntate, la Guvern, de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care a apreciat ca noile reguli corespund solicitarilor Comisiei Europene si intereselor cumparatorilor de masini second-hand.

Pentru o masina dotata cu motor Euro 4 si cu o vechime de peste 4 ani, taxa speciala va fi redusa la aproximativ jumatate din valoarea actuala, a spus Vosganian, precizand ca motorizarile Euro 5 vor fi scutite de taxe.

Ministrul a mai spus ca pentru masinile Euro 4 pana la non-euro, taxa va fi calculata pe baza unei grile specifice, in functie de capacitatea cilindrica a motorului.

Guvernul va redacta o scrisoare de raspuns catre CE, prin care va arata ca a tinut cont de solicitarilor Comisiei.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă