28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTănăsescu: Nu cred că România va mai lua bani de la FMI

Tănăsescu: Nu cred că România va mai lua bani de la FMI

Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, a afirmat că ţara noastră nu va primi din nou bani de la Fond, dar va încheia un acord care să o ajute să se împrumute mai ieftin pe pieţele de capital, informează ziare.com.

“Nu cred că România va mai lua bani de la FMI. Se va împrumuta normal de pe pieţele de capital interne şi externe. Acordul o va ajuta să se împrumute la dobânzi din ce în ce mai mici. (…) Eu exclud un acord care să implice un împrumut cum este cel de acum”, a explicat Mihai Tănăsescu la Antena 3.

Reprezentantul României la FMI a adăugat că este vorba de fapt de o linie de credit de tip precaut cum este şi cea folosită de Polonia.

În ceea ce priveşte returnarea împrumutului, Tănăsescu a atras atenţia că e nevoie de accelerarea reformelor care să relanseze economia.

“Problema cea mai importantă este accelerarea reformelor. Ce înseamnă asta? Să creezi mai mulţi bani pentru investiţii ca să duci economia din ce în ce mai sus. Asta înseamnă că reformele structurate trebuie accelerate pentru că pierderile să fie reduse. Iar banii să fie reinvestiţi pentru a crea resursele cu care să se ramburseze banii”, a mai spus fostul ministru la Antena 3.

“Trebuie să îi responsabilizam pe bugetarii care rămân pentru a creşte calitatea sectorului public. Din păcate, administraţia este lipsită de credibilitate. Numai reformele pot să crească calitatea sectorului public. De la ghişeu până la patul de spital”, a adăugat el.

Tănăsescu a precizat şi că acordul cu FMI a ajutat la stabilitatea monedei şi a sistemului financiar şi a adus României mai multă credibilitate.

Cele mai citite

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

Europarlamentarul Eugen Tomac despre alegerile din România: “Un milion de voturi anulate și mii de procese verbale măsluite”

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, susține că la alegerile din 9 iunie 2024, în România s-au consemnat "un milion de voturi anulate și mii...

BACALAUREAT 2024. Luni are loc proba de limba și literatura română 

Peste 134.000 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024, susţin luni prima probă la Limba şi literatura română -...
Ultima oră
Pe aceeași temă