21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăStelian Gal: Majorarea tarifului pentru transportul energiei electrice nu afectează populaţia

Stelian Gal: Majorarea tarifului pentru transportul energiei electrice nu afectează populaţia

Majorarea tarifului perceput de Transelectrica pentru transportul energiei electrice cu 10,4%, în 2011, nu presupune o creştere a preţului pe care trebuie să îl plătească consumatorul final pentru energia electrică, aceasta fiind o condiţie în aprobarea majorării acestui tarif, a declarat directorul general al companiei, Stelian Gal, potrivit Agerpres.

ANRE a aprobat majorarea cu 10,4% a tarifului mediu pentru serviciul de transport al energiei electrice perceput de Transelectrica în 2011, de la 17 lei megawat oră la 18,77 lei/MWh, potrivit informaţiilor transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Tariful perceput de Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica pentru servicii de sistem funcţionale s-a majorat cu 0,347%. Tariful pentru serviciile prestate de operatorul comercial participanţilor la piaţa angro de energie electrică, OPCOM, a rămas nemodificat.

‘Vom revizui propunerea de buget pentru acest an după o majorare, peste aşteptări, a tarifelor şi vom prezenta boardului director un document oficial la data de 18 ianuarie, înainte de a obţine aprobarea acţionarilor. Cu siguranţă vom include în proiectul de buget o creşterea profitului pentru acest an’, a subliniat directorul Transelectrica.

Transelectrica este Operatorul de Transport şi de Sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport, care cuprinde 78 de staţii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, şi 9.028 de kilometri de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă