14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUPDATE. Aproximativ 100 de sindicaliști au protestat, marți, în fața PMB

UPDATE. Aproximativ 100 de sindicaliști au protestat, marți, în fața PMB

UPDATE 17.38: Aproximativ 100 de sindicalişti din administraţie au protestat la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), cu care nu pot trăi, informează Mediafax. Ei au cerut creșterea salariilor și au afișat un banner cu mesajul "Nu umilinţei salariale! Stop austerităţii!".

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus că protestul de la PMB a fost organizat pentru a aminti guvernanţilor că atunci când au venit la putere au promis modificarea Legii salarizării unitare şi aplicarea ei, precum şi majorări salariale. El a cerut Guvernului să-şi respecte promisiunile şi aplice corect Legea salarizării.

Aproximativ 100 de sindicaliști de la Federația Națională a Sindicatelor din Administrație și Sindicatul Forum din Administrația Publică vor protesta, marți, în fața Primăriei Municipiului București, față de scăderea veniturilor salariale.

Oamenii vor veni, în fiecare marți, între orele 16.00 – 16.30, până în 10 septembrie, în fața sediului Primăriei Generale.

În 10 septembrie, sindicaliștii anunță un miting la sediul Guvernului, cu aproximativ 3.000 de persoane din toată țara.

Oamenii cer reîntregirea veniturilor salariale, așa cum erau la 31 decembrie 2009, plătirea orelor suplimentare și deblocarea posturilor vacante din administrație. Ei mai vor acordarea de premii anuale, în limita de 10% din fondul de salarii, și acordarea sporurilor de 15% pentru cei care fac parte din comisii de specialitate, arată un comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă