19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSezonul targurilor de locuri de munca

Sezonul targurilor de locuri de munca

In luna octombrie, vor avea loc doua astfel de evenimente. Angajatorii mizeaza pe o prezenta masiva a candidatilor.

Daca in anii trecuti angajatorii vanau candidatii, astazi persoanele aflate in cautarea unui post se inghesuie la bursele locurilor de munca.
Organizatorii targului "Angajatori de top", eveniment care va avea loc pe 30 si 31 octombrie, sunt convinsi ca se vor bucura de o prezenta masiva a candidatilor, chiar daca actiunea se adreseaza doar persoanelor cu studii superioare. "Ne asteptam ca la Sala Palatului, unde va fi organizat evenimentul, sa vina 15.000 de vizitatori", spune Dragos Gheban, business development manager la compania de resurse umane Catalyst Solutions.  

Limbile straine, la mare pret
La bursa locurilor de munca organizata in luna septembrie de Agentia Nationala de Ocupare a Fortelor de Munca (ANOFM), principalele meserii ocupate de catre absolventii fara studii superioare au fost confectioner imbracaminte, vanzator, agent comercial, confectioner cablaje si montator cablaje. Cei cu studii superioare au ocupat posturi de inginer, economist, administrator retea calculatoare si contabil. La targul "Angajatori de top", subliniaza Dragos Gheban, vor fi multe posturi pentru domenii precum contabilitate, financiar, bancar, IT, telecomunicatii, resurse umane, marketing si logistica.
"Vor fi companii care au nevoie de potentiali angajati ce stiu in special germana sau combinatii precum italiana-portugheza, italiana-spaniola sau spaniola-franceza. Se cauta si vorbitori de poloneza, maghiara, sarba", adauga el.

12.000 de euro pentru un medic senior
In intervalele 16-17 octombrie si 23-24 octombrie, la Bucuresti, respectiv Cluj, va avea loc Targul International de Cariere Medicale, organizat de Hearty Europe LLC, in colaborare cu Houston NPA. In Bucuresti, targul se va desfasura la Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" (Bd. Eroilor Sanitari nr. 8), iar editia din Cluj – la Hotelul City Plaza (strada Sindicatelor nr. 9-11). In total, sunt 2.000 de posturi in tari precum Marea Britanie, Irlanda, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Olanda, Austria, Franta, Malta, Spania, Australia, Noua Zeelanda, Orientul Mijlociu si Indepartat.

 Cele mai mici salarii sunt cuprinse intre 2.000 si 3.000 de euro pe luna pentru posturi in Germania, care se adreseaza medicilor tineri si proaspetilor absolventi. Medicii seniori, cei mai cautati, pot castiga salarii care ajung si la 12.000 euro pe luna, in Marea Britanie si Scandinavia. "Targul va oferi medicilor participanti mai multe oportunitati de training si munca in 10 tari europene, dar si in Orientul Mijlociu si Indepartat", spune doctorul Grzegorz Chodkowski, directorul Targului International de Cariere Medicale. Specializarile cu cea mai mare cautare sunt anestezie, medicina de urgenta, radiologie, chirurgie ortopedica, psihiatrie, dermatologie, medicina interna, chirurgie generala si pediatrie.

Pregatirea mareste sansele
Companiile participante la targuri, spune Catrinel Meicu, branch manager la VON Consulting Iasi, primesc foarte multe CV-uri, insa foarte putine sunt potrivite pozitiei pe care o au. De aceea este foarte importanta pregatirea pentru participarea la targ. "Un candidat care cunoaste compania, stie ce joburi sunt scoase la concurs si are informatii despre angajator da dovada de foarte mare seriozitate, iar posibilitatile lui de angajare sunt mari", spune Dragos Gheban.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă