10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSectorul financiar si SIF-urile au sustinut rulajul bursei

Sectorul financiar si SIF-urile au sustinut rulajul bursei

Bursa a crescut luni cu 2,61%, pentru a treia sedinta consecutiv, evolutia fiind sustinuta de interesul ridicat pentru actiunile SIF Oltenia (SIF5), Banca Transilvania (TLV) si SIF Moldova (SIF2), care au acoperit putin peste jumatate din rulajul pietei.
Piata de la Bucuresti a urmat, inca de la deschidere, tendinta ascendenta a burselor externe. In ultimele trei sedinte, bursa de la Bucuresti a avansat cu 7,92%, urmand evolutia pietelor externe.
Ultimele operatiuni cu cele mai lichide zece actiuni au fost operate la preturi in medie cu 3,5% mai mari fata de cotatiile de la inchiderea sesiunii de vineri, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au dus indicele BET-NG cu 1,66% peste referinta. Interesul a fost mai ridicat pentru actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF), cumparatorii majorand preturile in medie cu 4,82% comparativ cu ultimele cotatii de vineri.
In aceste conditii, indicele extins al bursei, BET-XT, care reflecta evolutia celor mai lichide 25 de actiuni, inclusiv SIF-urile, a crescut cu 3,95% raportat la nivelul de la inchiderea sesiunii precedente.

Preturile in crestere, precum si interesul ridicat pentru achizitii au ridicat rulajul bursei la 26,7 milioane lei (6,3 milioane euro), valoare cu 90% mai mare comparativ cu lichiditatea sedintei de vineri, de numai 14,1 milioane lei (3,3 milioane euro), potrivit Mediafax.
Actiunile SIF Oltenia, Banca Transilvania si SIF Moldova au fost cele mai lichide din piata, cu un rulaj cumulat de 14,2 milioane lei, valoare care a acoperit 53% din tranzactiile din piata.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă