9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSCR îi răspunde lui Ponta: Suntem susţinuţi de un consorţiu de companii,...

SCR îi răspunde lui Ponta: Suntem susţinuţi de un consorţiu de companii, inclusiv Interagro

Chimcomplex, unul dintre investitorii interesaţi de privatizarea Oltchim, menţionează că va fi susţinută în proces de un consorţiu de companii locale, inclusiv grupul Interagro, răspunzând astfel declaraţiilor premierului Ponta potrivit cărora compania ar fi prea mică pentru a prelua combinatul, scrie Mediafax.

“În legătură cu declaraţia primului ministru, domnul Victor Ponta, susţinută astăzi, referitoare la procesul de privatizare a Oltchim, în care a fost adus în discuţie potenţialul financiar al Chimcomplex, Grupul SCR (din care face parte şi Chimcomplex) doreşte să precizeze mediului de afaceri şi opiniei publice din România următoarele: în cadrul proiectului Oltchim, pe lângă experienţa şi managementul afacerilor cu produse chimice în Europa de Est ale Chimcomplex, resursele financiare şi capacităţile industriale ale grupului SCR, sunt implicate şi alte grupuri industriale din România. Acestea vor fi angrenate în proiectul Oltchim, inclusiv până la nivelul producţiei de etilenă, cum este cazul grupului Interagro”, se arată într-un comunicat al grupului SCR.

Citeşte şi:

Ponta: La Oltchim am primit o ofertă exotică, iar cei de la Chimcomplex sunt prea mici

Ponta, despre Oltchim: Situaţia este foarte DIFICILĂ

Reprezentanţii grupului Serviciile Comerciale Române (SCR), deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, susţin că din motive de strategie, informaţiile despre “consorţiul firmelor din industria română care susţin proiectul Oltchim al grupului SCR, care vizează funcţionarea acestuia în parametri optimi (prin crearea de locuri de muncă şi prin asigurarea unui echilibru economic necesar industriei chimice)”, au fost confidenţiale, menţionând că acum pot fi făcute publice o parte din aceste date.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că situaţia Oltchim (OLT) nu este una fericită, deoarece o ofertă este “exotică”, iar cei de la Chimcomplex sunt prea mici pentru a prelua combinatul, dar termenul de privatizare nu va mai fi amânat, iar compania va intra în administrare specială dacă ofertele nu sunt acceptate.

Ponta s-a întâlnit la Palatul Victoria, cu ministrul Economiei şi şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) pentru o discuţie privind situaţia de la Oltchim, întâlnire la finalul căreia a susţinut o conferinţă de presă.

Până la termenul limită, luni, 17 septembrie, ora 12:00, au depus oferte trei cumpărători: PCC SE, înregistrată în Germania, preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu şi omul de afaceri Ştefan Vuza, prin două firme, Chimcomplex şi Aisa Invest din Cluj.

Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim a fost prelungit până joi, 20 septembrie, la ora 12:00, a anunţat, luni, şeful OPSPI, Remus Vulpescu, precizând până pe data de 22 septembrie trebuie informaţi reprezentanţii FMI cu privire la începerea negocierilor cu investitorii.

Începerea negoicierilor cu investitorii care au depus oferte la Oltchim reprezintă precondiţie pentru aprobarea celei de-a şasea evaluări a acordului cu Fondul Monetar Internaţional. Boardul director pentru discutarea evaluării acordului cu România este programat pentru a doua parte a acestei luni. Şeful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer, a anunţat în august că evaluarea nu va fi aprobată de consiliul director dacă vreuna dintre cele patru precondiţii nu este îndeplinită.

Cele mai citite

Val de pensionări în rândul magistraților. Iohannis a semnat decretul

Continuă valul de pensionări în rândul magistraților. Judecători și procurori și-au dat demisiile, iar șeful statului a semnat decretele. Vedem astfel o serie de demisii...

”Au început lucrările cu două utilaje”

Lucrările pe lotul 3 al autostrăzii A7, care leagă localitatea Pietroasele de municipiul Buzău, au început pe 1 martie, dar se pare că...

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă