13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăScorul alegerilor influenteaza leul

Scorul alegerilor influenteaza leul

In ciuda faptului ca ieri piata romaneasca a fost inchisa, cu ocazia Zilei Nationale, leul s-a tranzactionat in scadere pe pietele valutare din strainatate.
Evolutia monedei nationale a fost destul de volatila, intre 3,78 lei/euro si 3,825 lei/euro, iar per ansamblu leul a inregistrat o usoara depreciere in raport cu euro, in ton cu regiunea. La ora 17.00, moneda nationala se tranzactiona in jurul cotatiei de 3,785 lei/euro.
Analistii spun ca investitorii au penalizat toate monedele din regiune, si nu in mod special leul, insa nu exclud nici influenta informatiilor privind rezultatele alegerilor.
"Chiar daca lichiditatea pe piata valutara a fost redusa, cred ca intr-o anumita masura evolutia leului a fost influentata de rezultatele partiale ale alegerilor, si anume, bancile straine picau leul cand PSD era dat pe primul loc. Analistii strani considera ca un guvern dominat de PSD ar putea adanci deficitul fiscal. Cred ca tendinta leului se va contura pe masura ce se va intrezari o alianta care sa formeze viitorul Guvern", a declarat Nicolaie Alexandru-Chidesciuc, economistul-sef al ING Bank Romania.
Zlotul polonez a avut cea mai puternica depreciere fata de euro din ultimele doua saptamani, din cauza temerii investitorilor privind efectele incetinirii economiilor este europene, confirmata de o cadere a indicelui privind estimarea de catre manageri a cifrei de afaceri din industrie pana la un nivel nemaintalnit din iunie 1998. Zlotul a cazut cu 2,4% pana la o cotatie de 3,8713 zloti/euro. Coroana ceha s-a depreciat cu 1,1%, iar forintul cu 1,4%.

Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă