19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăScandalul brokerilor ia amploare

Scandalul brokerilor ia amploare

Acuzatiile lansate la finele saptamanii trecute la adresa Consiliului Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de fostul membru Cristian Sima nu au ramas fara raspuns. Ieri, vicepresedintele BVB, Dan Paul, l-a acuzat pe Sima ca incearca "o preluare agresiva si ilegala a Bursei". In opinia lui Paul, orice incercare de a detine concertat un pachet mai mare de 5% reprezinta o actiune ilegala si chiar atingerea acestui nivel presupune notificarea prealabila a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Dan Paul a sugerat ca plecarea lui Cristian Sima ar putea fi legata de solicitarea Consiliului Bursei, transmisa CNSAS, pentru verificarea membrilor board-ului cu privire la eventuale colaborari cu Securitatea.
Sima, presedintele casei de brokeraj WBS Holding, declarase ca va demisiona din board-ul BVB si va convoca Adunarea Generala a Actionarilor Bursei pentru a incerca schimbarea Consiliului de Administratie. Sima a spus ca nu a reusit sa faca ce si-a propus din pozitia de membru al board-ului si ca va incerca sa cumpere actiuni la BVB pentru a reusi sa schimbe actualul Consiliu de Administratie "cu oameni mult mai dinamici".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă