11.4 C
București
joi, 24 octombrie 2024

Scaderi generalizate

Ieri actiunile afisau preturi destul de bune la deschiderea sedintei de tranzactionare, in majoritatea cazurilor chiar maximele zilei. In ceea ce priveste societatile de investitii financiare, am asistat chiar la depasirea in crestere a nivelului de referinta de marti, insa preturile s-au mentinut in teritoriul pozitiv pentru numai cateva minute. Treptat, pe parcursul zilei, vanzatorii si-au facut simtita prezenta in piata, iar preturile au inceput sa scada.

La  inchidere toti indicii afisau culoarea rosie, cu deprecieri de peste 2,2%. Ca si ieri, cele mai ample miscari le-au inregistrat societatile de investitii financiare, care au scazut cu aproximativ 3,4% pe parcursul sedintei. Indicii BET si BET-C au avut si ieri evolutii asemanatoare, chiar daca mult mai ample decat in sedinta de marti, punctand deprecieri de aproximativ 2,3%. Indicele ROTX s-a miscat asemanator, insa a scazut mult mai puternic la inchidere, astfel ca dupa ora 16.30 afisa o depreciere de aproximativ 3,1%.
Comparativ cu sedinta anterioara, si lichiditatea a scazut ieri la Bursa de Valori Bucuresti. Daca marti au fost schimbate actiuni in valoare de 10 milioane euro, ieri investitorii au tranzactionat in piata actiuni de 6,7 milioane euro, dintre care aproape 0,7 milioane pe segmentul Rasdaq. In topul celor mai cautate companii s-au situat ca de obicei societatile de investitii financiare si Banca Transilvania.

Banca Carpatica a avut suspendata limita procentuala de pret, ca urmare a inregistrarii majorarii capitalului social, actiune aprobata in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din 31 mai 2008. La inchidere pretul actiunilor BCC era de 0,2500 lei/actiune, in scadere cu aproape 5%.
In sectorul societatilor de investii financiare nu au existat decat scaderi. Cea mai mica depreciere a inregistrat SIF2 Moldova, care a pierdut 1,8% din pret, iar cea mai ampla scadere afisa dupa operatiunea de fixing SIF3 Transilvania, cu un curs de 1,71 lei/actiune, situat cu 5% sub nivelul de inchidere de marti. La nivelul ultimelor doua sedinte, SIF3  Transilvania a inregistrat totusi o apreciere de aproximativ 2,4 %.
Actiunile Electroaparataj au punctat ieri o crestere semnificativa, de aproape 15%, pe fondul unui volum de tranzactionare de 28.400 actiuni. In topul scaderilor s-au regasit Electroputere, care a pierdut 7,5% din pret, si Oltchim, care a scazut cu 6,7%.

Cele mai citite

Acord între România și Serbia pentru înființarea unor institute culturale

Executivul a aprobat, miercuri, prin memorandum, începerea negocierilor pentru un acord între Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Belgrad în vederea înfiinţării...

Basarabeni în România, „fantome” pe hârtie

În județul Iași, aproximativ 70.000 de persoane din Republica Moldova au obținut pașapoarte românești, cu domicilii fictive Republica Moldova se confruntă cu dezbateri intense cu...

Hezbollah confirmă moartea lui Hashem Safieddine, succesor al lui Hassan Nasrallah

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah confirmă miercuri moartea lui Hashem Safieddine, prezentat drept succesor al lui Hassan Nasrallah la conducerea mişcării proiraniene, după ce armata...
Ultima oră
Pe aceeași temă