30.5 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăȘapte sfaturi pentru un interviu de angajare fără probleme

Șapte sfaturi pentru un interviu de angajare fără probleme

Pentru ca un interviu de angajare să se încheie cu o ofertă de lucru, este indicat să fii punctual, respectuos, să eviți glumele, dar și subiectele controversate sau personale, arată specialiștii de la monster.career-advice.com.

Nu deveni prea comod. Nu trebuie să aplici zicala aceea cu a fi tu însuți, pentru că se poate să te relaxezi prea mult și să lași impresia că nu îți pasă prea tare de jobul respectiv. Nu te lăsa pe spate pe scaun și nu începe să glumești cu angajatorul ca și cum ați fi cei mai buni prieteni. Nu vei lăsa o impresie prea bună.

Respectă regula primei întâlniri. Este bine să fii sociabil, dar nu prea prietenos și nu intra în detalii foarte personale cu angajatorul, nu îi povesti despre bolile sau copiii tăi.

Nu bate câmpii. Când suntem nervoși, avem tendința să pălăvrăgim. Ca să eviți această situație, specialiștii în recrutare spun că este util să îți faci o listă cu întrebări pe care ai putea să i le adresezi angajatorului, atunci când conversația lâncezește.

Nu întârzia. Specialiștii în recrutare spun că este bine să ajungi cam cu 15 minute mai devreme decât ora fixată pentru interviu, ca să ai timp îți tragi sufletul și să îți verifici ținuta.

Arată respect. Fii amabil cu persoanele de la recepție și cu toți cei pe care îi întâlnești cât timp ești în firma respectivă.

Să nu bei. Uneori, interviurile pot avea loc și în spații mai puțin formale. Ar fi indicat să nu consumi băuturi alcoolice.

Evită polemicile. Este bine să te rezumi la a discuta despre firmă și responsabilitățile pe care ar urma să le ai în cadrul firmei. Nu-ți expune părerile despre subiecte controversate; nu știi ce părere are angajatorul și s-ar putea să obții reacția inversă.

Cele mai citite

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...

Statele membre ale UE au aprobat o primă tranșă de ajutor de 1.4 miliarde de euro fără votul Ungariei

Statele UE au aprobat luni o primă tranșă de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de aproape 1,4 miliarde de euro, bani proveniţi din...

Munca și drogurile

Deviza  ”civilizației spectacolului”  în care trăim ar trebui să fie ”nimic nu e ceea ce pare”. Cu toate că sunt la modă minivacanțele și...
Ultima oră
Pe aceeași temă