26.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRompetrol gireaza cu actiuni preluarea termocentralei Midia

Rompetrol gireaza cu actiuni preluarea termocentralei Midia

Compania Rompetrol SA, divizia de management a grupului Rompetrol, va garanta cu un pa-chet de actiuni ale Uzinei Termoelectrice Midia angajamentele de investitii asumate la cumpararea pachetului majoritar al unitatii de catre un consortiu format din alte doua societati ale grupului Rompetrol, potrivit unui anunt remis Bursei Electronice Rasdaq.
La inceputul acestui an, consortiul format din Rompetrol Rafinare (Petromidia) si The Rompetrol Group Olanda a castigat licitatia pentru vanzarea participatiei de 56,57% detinuta de Ministerul Economiei si Comertului (MEC) la Uzina Termoelectrica Midia.
Pretul de adjudecare a fost de 76,8 miliarde lei, in timp ce pretul de pornire al licitatiei s-a situat la 192,2 miliarde de lei, fata de valoarea anuntata la prima infatisare, de 384 miliarde de lei.
Actionarii Rompetrol SA au aprobat recent constituirea unei garantii reale mobiliare asupra pa-chetului de 43,42% detinut la Uzina Termoelectrica Midia. Operatiunea va fi realizata „in vederea garantarii de catre Rompetrol SA a angajamentelor de investitii ale cumparatorului din contractul de vanzare-cumparare care va fi semnat de catre consortiul format din Rompetrol Rafinare S.A. si The Rompetrol Group N.V., in calitate de cumparator, cu Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, in calitate de vanzator, avand ca obiect pachetul de 3.844.696 de actiuni, reprezentand 56,5750% din capitalul social al societatii comerciale Uzina Termoelectrica Midia”, potrivit anuntului remis bursei. Potrivit Ministerului Economiei, prin contractul de preluare a actiunilor, cumparatorul se angaja sa investeasca minim 8,1 milioane de euro intr-o perioada de cinci ani, pentru mo-dernizarea si dezvoltarea unitatii, iar din aceasta suma peste 4,3 milioane de euro trebuie alocati pana la sfarsitul anului viitor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă