18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRompetrol: Am stins complet orice obligaţie de plată către statul român în...

Rompetrol: Am stins complet orice obligaţie de plată către statul român în 2010

Directorul financiar al Rompetrol, Dimitri Grigoriev, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că grupul a stins complet orice datorie către statul român anul trecut, iar, în prezent,  negociază cu Guvernul preluarea la preţul pieţei a participaţiei statului la grupul petrolier, relatează Mediafax

“Am stins complet toate obligaţiile de plată în septembrie 2010. Acum discutăm, din proprie iniţiativă, preluarea înapoi de la stat la preţul pieţei a participaţiei statului român la Rompetrol”, a afirmat Grigoriev, într-o conferinţă de presă organizată la rafinăria Petromidia.

Tribunalul Constanţa a decis, la sfârşitul lunii iunie, că Rompetrol Rafinare Constanţa, din grupul Rompetrol, nu mai datorează statului niciun ban din creanţa în valoare de 603 milioane de dolari convertită în obligaţiuni în 2003.

KazMunaiGaz, proprietarul grupului Rompetrol, a decis anul trecut, în AGA, să convertească în acţiuni obligaţiunile emise de Rompetrol în 2003 şi pe care nu le-a răscumpărat de la stat.

Statul a contestat anul trecut în instanţă decizia Rompetrol de conversie în acţiuni a obligaţiunilor rămase nerăscumpărate.

Totodată, la sfârşitul lunii iunie 2010, acţionarii Rompetrol Rafinare au aprobat o majorare de capital de 450 milioane lei, fonduri care ar fi urmat să fie utilizate pentru plata unei părţi a datoriei către stat. În urma operaţiunii au fost subscrise acţiuni de 329,49 milioane lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a contestat în instanţă decizia de suplimentare a capitalului Rompetrol Rafinare, dar a pierdut în instanţă de două ori, respectiv în lunile august şi noiembrie 2010.

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă