11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăRomanii, tinta dezvoltatorilor sloveni in turism

Romanii, tinta dezvoltatorilor sloveni in turism

Cu ocazia conferintei de presa sustinuta in incinta unui luxos hotel situat in centrul Capitalei, Oficiul de Turism al Sloveniei impreuna cu reprezentantul liniilor aeriene Adria a anuntat demararea unei campanii pe termen lung, de promovare a Sloveniei ca destinatie turistica pentru calatorii romani. Utilizarea conceptului "I feel Slovenia" determina, in opinia reprezentantilor biroului de turism, participarea vizitatorilor la ritmul de viata si modul de a fi, tipic sloven.

Aflata, incepand cu 1 ianuarie 2008, la conducerea Uniunii Europene, Slovenia si-a propus pentru cele sase luni ramase la carma presedintiei, atragerea atentiei reprezentantilor politici europeni si  ai mass-media, asupra oportunitatilor sale in turism si a facilitatilor demonstrate prin intrarea in spatiul Schengen, desfiintarea controalelor la frontierele cu Austria, Italia si Ungaria, dar si utilizarea mondei euro incepand cu anul 2007.  Una din metodele publicitare, folosite in scopul atragerii unui numar cat mai mare de locuitori ai plaiurilor mioritice, o reprezinta si utilizarea limbii romane pe site-ul oficial de promovare www.slovenia.info.

Atractiile se desfasoara de-a lungul a 20.273 de kilometri patrati imbratisand un ansamblu mirific al tuturor formelor de relief, zone montane, plaje si orase cu o bogata traditie culturala. Alpii Iulieni se  dezvaluie prin statiuni precum Kranjska Gora, Bled, Bovec sau Bohinj, locuri in care turistii pot practica drumetii, ciclism montan, caiac sau in perioadele reci schi pe zecile de kilometri de partii accesibile majoritatii, datorita gradului redus de dificultate. De asemenea, cele 84.000 de hectare ale parcului national Triglav, unul dintre cele mai vechi spatii protejate din Europa, atrag zeci de mii de vizitatori, dornici de a admira flora si fauna sa incredibila.

Nu doar crestele muntilor atrag turistii, reteaua de pesteri lunga de aproape 20 de kilometri din dreptul localitatii Postojna fiind apreciata drept una dintre cele mai bine conservate zone carstice ale continentului. Zeci de mii de melomani iau parte la concertele organizate in inima muntelui, intr-o sala imensa, unde se poate ajunge cu ajutorul unui trenulet electric.

Turismul balnear sloven cunoaste o dezvoltare constanta an de an prin intermediul celor 87 izvoare termale aflate in statiuni cu traditie, precum Rogaska, Radenci sau Dolenjske.

Coasta adriatica poate fi parcursa, traversand localitatile Koper sau Portoroz, de-a lungul a 46 de kilometri de plaja slovena, oferind standarde ridicate in domeniul hotelier, gastronomic sau de divertisment. Lunile calde, iulie si august, se remarca prin numeroase spectacole, capitala Ljubljana, un oras fermecator construit in stil baroc si Art Nouveau, organizand "Festivalul de vara", sapte saptamani de opera, dans, concerte simfonice, jazz sau folk.

Utilizand unul din cele patru zboruri saptamanale Bucuresti-Ljubljana efectuate de compania aeriana Adria, turistii romani pot ajunge in capitala Sloveniei, la preturi plecand de la 200 de euro de persoana, dus-intors cu taxe incluse.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă