26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRomanii prind gustul platilor online

Romanii prind gustul platilor online

Volumul tranzactiilor online prin carduri bancare in magazinele virtuale din Romania se va ridica la sfarsitul acestui an la circa 10 milioane de euro, conform estimarilor companiei GECAD ePayment. Ar fi vorba despre o crestere cu 25% fata de anul precedent, cand totalul tranzactiilor de acest tip s-a ridicat la opt milioane de euro, potrivit datelor furnizate de RomCard.
Numarul total de carduri emise era la sfarsitul primului trimestru de 8,3 milioane, iar dintre acestea sase milioane ofera posibilitatea posesorilor lor de a realiza plati pe Internet. Cu toate acestea, doar in jur de 4.000 sunt active din acest punct de vedere. Astfel ca, in prima jumatate a anului, platile online nu au depasit cifra de 2,1 milioane de euro.
Principala piedica in calea dezvoltarii acestui important segment economic este, in continuare, teama romanilor de a-si inregistra datele pe Internet. "Avem, de fapt, o problema de incredere, a aratat Radu Georgescu, presedintele Grupului GECAD, integrator de solutii pentru comertul electronic. Romanilor le este frica de frauda si ezita sa-si inregistreze datele pe Internet. Este o problema falsa, aparenta. Este acelasi lucru ca si atunci cand te afli in fata ATM-ului sau a POS-ului. In ultimul caz, este chiar mai riscant sa-ti utilizezi cardul Ð cu atata lume in jur care ar putea sa-ti memoreze PIN-ul, decat atunci cand esti singur acasa, in fata calculatorului. Nu am auzit nici macar de un singur roman care sa fi platit ceva si caruia sa i se fi furat datele referitoare la cont si la card. Vorbim despre tentativele de frauda, care si acestea nu reprezinta mai mult de 1% din volumul tranzactiilor, iar ele au fost toate respinse”. Totusi, pentru inducerea unui plus de incredere in utilizarea acestui tip de plati, GECAD ePayment a incheiat un parteneriat strategic cu BRD-Societe Generale, pentru lansarea serviciului comun BRD ePayment Ð o premiera in domeniul comertului electronic local, deoarece acum exista si o legatura directa cu o banca puternica din Romania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă