16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRomania, lider de profit pentru Piraeus Bank

Romania, lider de profit pentru Piraeus Bank

Presedintele Piraeus Bank Romania, Stavros Lekkakos, nu exclude o posibila restrictionare a creditarii bancare de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), insa spune ca in actuala conjunctura internationala, care a scumpit finantarile, bancile dau credite cu mai mare prudenta. "Bancile sunt in general conservatoare, dar acum vor fi si mai conservatoare, deoarece finantarea din exterior a devenit mai scumpa. Avem suficiente resurse pentru a sprijini activitatea din Romania", a spus Lekkakos. O majorare a dobanzii-cheie de catre BNR de la 9,75% la peste 10% nu l-ar mira pe presedintele Piraeus Bank Romania, deoarece – spune acesta – operatiunile de imprumut din piata bancilor se fac la dobanzi anuale de 11%. Profitul obtinut de divizia din Romania in primele trei luni ale anului reprezinta 9% din cel al grupului-mama, Piraeus Bank Group (PBG), si 36% din cel al diviziilor internationale ale PBG. Astfel, Romania a devenit cea mai importanta piata externa pentru Piraeus Bank, al patrulea grup financiar al Greciei. Piraeus Bank Romania (PBR) a incheiat primul trimestru din 2008 cu un profit net de 12,4 milioane euro, de peste sapte ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, si tinteste pentru intreg anul un rezultat net de 50 milioane euro, in crestere de peste doua ori fata de 2007, potrivit reprezentantilor bancii.

 

Rezultatele bune din 2007 si din primul trimestru din 2008, obtinute pe fondul unei dezvoltari puternice a retelei si a altor canale de distributie, i-au determinat pe actionari sa-l promoveze pe Catalin Parvu sef al operatiunilor Piraeus Bank in Romania. Presedintele Piraeus Bank Romania, Stavros Lekkakos, a fost promovat, in acelasi timp, in board-ul director al Piraeus Bank Group (PBG) pe pozitia de Deputy Managing Director. In primul trimestru din acest an, Piraeus a avut un ritm de crestere de 17% pe active, creditare si portofoliul de depozite, cu mult peste cel al sistemului bancar din Romania. La finele lunii martie activele PBR au ajuns la 3,3 miliarde euro, cota de piata a PBR urcand la 4% pe active, iar pentru sfarsitul anului conducerea bancii tinteste 4,5% din activele sistemului bancar din Romania.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă