17 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRomânia - India, un parteneriat economic prevăzut la 1,5 miliarde de dolari

România – India, un parteneriat economic prevăzut la 1,5 miliarde de dolari

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri estimează că, în trei-patru ani, comerţul bilateral cu India ar putea ajunge la 1,5 miliarde dolari, informează NewsIn.

Anunţul vine după ce secretarul de stat în Ministerul Economiei, Károly Borbély, a condus, în perioada 19-22 noiembrie 2010, o misiune economică în India, din care au făcut parte zece firme specializate în domeniul energiei, petrolului, gazelor, industriei alimentare.

„Cu prilejul vizitei, demnitarul român a avut întâlniri cu omologii săi de la Ministerul Comerţului şi Industriei, Jyotiraditya M. Scindia, şi de la Ministerul Petrolului şi Gazelor Naturale, Prasada Shri Jitin”, precizează Ministerul Economiei.

Pe agenda discuţiilor româno-indiene s-a aflat şi organizarea la Bucureşti, în primul semestru al anului 2011, a lucrărilor Comisiei Mixte Româno-Indiene şi a grupului mixt pe probleme de petrol, în cadrul căruia să se pregătească proiectele din domeniile de cooperare economică.

Secretarul de stat în MECMA a adresat omologilor săi invitaţia de a organiza, cu ocazia lucrărilor Comisiei Mixte, şi o misiune economică indiană în România, mai spun reprezentanţii Ministerului român al Economiei.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), în primele opt luni din 2010, România a exportat în India produse de 97,6 milioane euro, în scădere cu peste 30 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2009. În schimb, a importat de produse în valoare de 336 milioane euro, în creştere cu mai bine de 37 la sută.

Cele mai citite

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...
Ultima oră
Pe aceeași temă