13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRomânia a avut şi în iunie cea mai ridicată inflaţie anuală din...

România a avut şi în iunie cea mai ridicată inflaţie anuală din UE

România a avut în luna iunie cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană, de circa 2,5 ori mai abruptă decât media comunitară de 3,1%, în pofida încetinirii ritmului de creştere a preţurilor, potrivit datelor prezentate joi de Eurostat, citate de Mediafax.

Inflaţia anuală din UE a scăzut în iunie la 3,1%, de la 3,2% în mai. În iunie faţă de mai, preţurile au scăzut în UE cu 0,1%.

În zona euro, rata anuală a inflaţiei a stagnat la 2,7%, iar preţurile au rămas la acelaşi nivel în iunie comparativ cu mai.

Cele mai reduse cifre au fost înregistrate în Suedia (1,5%), Slovenia (1,6%) şi Cehia (1,9%), iar preţurile au crescut cel mai mult în România (aproape 8%), Estonia (4,7%) şi Grecia (4,6%).

Preţurile de consum au scăzut cu 0,3% în iunie, faţă de mai, pe fondul ieftinirii produselor alimentare, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Datorită ieftinirii preţurilor din iunie, rata anuală a inflaţiei a scăzut la 7,93%, de la 8,41% în luna anterioară.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă