14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDupă căderea Guvernului Grindeanu, PSD a făcut schimbări majore în programul de...

După căderea Guvernului Grindeanu, PSD a făcut schimbări majore în programul de guvernare, pe care va trebui să le aplice Cabinetul Tudose. Mișa: Pilonul II de pensii se desființează. Liderii ALDE sunt nemulțumiți

După victoria moțiunii de cenzură contra Cabinetului Grindeanu, PSD a operat schimbări majore în programul de guvernare, care ar urma să fie aplicate de echipa lui Mihai Tudose.


UPDATE 15,00: Liderii ALDE s-au declarat nemulțumiți de modificările operate de PSD în programul de guvernare, exprimându-și acest punct de vedere chiar înainte de votul din plenul Parlamentului asupra Cabinetului Tudose.


Una dintre modificări este creșterea salariului minim brut de la 2.000 de lei în 2018, la 2.200 lei în 2019 şi la 2.400 lei în 2020.

Pentru persoanele cu studii superioare, salariul minim va fi 2.300 lei în anul 2018, 2.640 lei în 2019 şi 3.000 lei în anul 2020.

O situație specială vor avea medicii, ale căror venituri, începând cu 2018, nu ar mai fi impozitate.

Cota de TVA nu va mai fi redusă din anul 2018. Guvernul Tudose va propune modificarea cotei TVA de la 19 % la 18% începând cu 1 ianuarie 2019. În paralel, va fi extinsă cota de TVA 5 la sută pentru vânzarea de locuinţe cu o suprafaţă mai mică de 120 de metri pătrați şi pentru inputuri în agricultură, începând cu 1 ianuarie 2018.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

TikTok, luat la rost de UE cu privire la riscurile pe care varianta Lite le are asupra copiilor

ByteDance's TikTok a primit un termen de 24 de ore pentru a furniza o evaluare a riscurilor privind noua sa aplicație TikTok Lite, lansată...

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...
Ultima oră
Pe aceeași temă