18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăProfitul Astra Asigurări a explodat în 2010

Profitul Astra Asigurări a explodat în 2010

Cea mai mare companie de pe piaţa locală a asigurărilor a încheiat anul trecut cu un volum al primelor brute subscrise de peste 1,1 miliarde de lei.

 

Profitul companiei Astra Asigurări, liderul pieţei locale de profil a urcat substanţial în 2010 până la aproape 21,5 milioane de lei, consemnând o creştere de 246% faţă de anul precedent, anunţă compania într-un comunicat. În acelaşi timp, afacerile companiei au urcat cu aproximativ 37%.

Volumul total al primelor brute subscrise a depăşit 1,1 miliarde de lei, în creştere cu 37% faţă de 2009. Motorul creşterii au fost în continuare poliţele auto, segment de piaţă pe care Astra îl domină autoritar. Astfel, potrivit rezultatelor preliminare pe 2010, subscrierile pe poliţe auto au crescut cu 49%, la aproape 864 de milioane de lei, pe fondul dublării volumului de subscrieri pe segmentul RCA.

Astra a înregistrat creşteri şi pe segmentul de asigurări clădiri şi bunuri, unde volumul primelor brute a urcat cu 7% la peste 145 milioane de lei.

Astra Asigurări a actualizat în 2010 cea mai importantă gamă de produse pe care le avea în portofoliu, şi, în acelaşi timp, a dezvoltat produse de nişă, a accesat canalele de vânzare tradiţionale, concomitent cu cele alternative, a dezvoltat subscrierea electronică şi pe cea online, pentru segmentul de clienţi ce utilizează serviciile de internet.

Creşte volumul daunelor

Daunele plătite de companie au înregistrat în perioada ianuarie-decembrie 2010 o creştere cu 60% faţă de 2009, de la 327.662.126 lei la 525.000.344 lei. În cea mai mare parte, creşterea a fost înregistrată la plata daunelor pentru asigurări generale, în vara anului 2010 Astra fiind primul asigurător din piaţă care a plătit celor afectaţi de inundaţiile din Moldova.

„Îmbunătăţirea serviciilor la toate tipurile de daune a fost unul dintre obiectivele anului trecut, obiectiv pe care ne concentrăm şi anul acesta. Acesta este şi motivul pentru care am înfiinţat centre de constatare în Bucureşti şi în cele mai mari oraşe din ţară, şi am lansat la începutul anului 2011, Biroul de Programare a Reparaţiilor, o platformă informatică performantă prin care clientul va avea acces la toate datele privind reparaţia maşinii sale. „, spune Radu Mustăţea (foto), preşedintele directoratului Astra.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă