21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPRIVATIZARE OLTCHIM. E OFICIAL: DAN DIACONESCU a CÂŞTIGAT licitaţia pentru privatizarea Oltchim

PRIVATIZARE OLTCHIM. E OFICIAL: DAN DIACONESCU a CÂŞTIGAT licitaţia pentru privatizarea Oltchim

17:32 – Dan Diaconescu: Otchim a redevenit pământ românesc, iar românii au redevenit proprietari ai Oltchim. Vom păstra locurile de muncă. Vezi detalii AICI.

17:20 – Creanţa Electrica nu a fost vândută, deoarece Chimcomplex nu a oferit un preţ suficient de bun, a anunţat Romulus Vulpescu. Nu s-a vândut nici creanţa AVAS.

17:18 E oficial: Dan Diaconescu are cel mai mare punctaj din perspectiva celui mai bun preţ pe activ individual, au anunţat oficiali de la ministerul Economiei.

17:00 – Victor Ponta îl AVERTIZEAZĂ pe câştigătorul licitaţiei. Vezi detalii AICI.

16:11Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru combinatul Oltchim, potrivit unor surse citate de Realitatea TV.

Pe de altă parte, Comisia nu a anunţat, oficial, câştigătorul oficial la licitaţia pentru privatizarea Oltchim.

13:50 – Comisia se retrage pentru a analiza ofertele depuse pentru privatizarea Oltchim.

13:45 – Oferta firmei Aisa, a omului de afaceri Ştefan Vuza, pentru acţiunile deţinute de Ministerul Economiei este de 30 milioane de lei, potrivit Realitatea.net.

Firma Aisa oferă 30 milioane lei pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim

13:40 – Oferta Chimcomplex, pentru cumpărarea individuală a pachetului de acţiuni, este de 18.810.097,6 lei. Pentru cumpărare în bloc, oferta este de 221.476.597,6 lei.

Chimcomplex oferă 18,8 mil. lei pe acţiunile Oltchim şi 221 mil. lei pe acţiuni şi creanţa Electrica

13:30 – Oferta PCC pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) şi creanţele Electrica şi AVAS este de 13,4 milioane lei (2,9 milioane euro).

PCC oferă în total 13,4 milioane lei pentru acţiunile Oltchim şi creanţe

Dacă va cumpăra doar creanţa AVAS, PCC oferă tot 13,4 milioane lei. Creanţa AVAS însumează aproximativ 250 milioane de euro.


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/a123eeeaa0f8853c41d517acc25e37a4/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
&lt;a href=”http://www.contentchannel.ro” mce_href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”&gt; &lt;img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” mce_src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” /&gt; &lt;/a&gt;

Pentru creanţa deţinută de Electrica asupra Oltchim, de aproximativ 160 de milioane de euro, PCC propune de asemenea 13,4 milioane de lei.

Oferta lui Dan Diaconescu pentru acţiunile Oltchim este de 203 milioane lei

13:10 – Oferta lui Dan Diaconescu pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) este de 203,14 milioane lei (45 milioane euro).

Oferta se referă doar la pachetul de acţiuni al Ministerului Economiei, de 54,8%, nu şi la creanţele Electrica şi AVAS, în sumă de 410 milioane euro. Totalul creanţelor asupra combinatului este de circa 700 de milioane de euro.

Şeful OPSPI: Este ideal să vindem şi creanţele Oltchim, nu doar acţiunile

12:30 – Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a declarat vineri, înaintea licitaţiei pentru preluarea Oltchim, că este ideal să fie vândute atât acţiunile combinatului, cât şi toate creanţele asupra companiei, în sumă de aproximativ 700 milioane de euro.

_ _ _ _

Ofertele depuse de PCC-SE, Aisa Invest, S.C. Chimcomplex şi de Dan Diaconescu pentru privatizarea Oltchim au fost acceptate, transmite Realitatea TV.

Compania PCC, acţionar minoritar al Oltchim, a depus ofertă atât pentru cumpărarea acţiunilor deţinute de Ministerul Economiei la Oltchim, cât şi pentru preluarea creanţelor AVAS şi Electrica asupra combinatului chimic, evaluate la 410 milioane de euro, scrie Mediafax.

Omul de afaceri Ştefan Vuza a depus două oferte pentru achiziţia acţiunilor la Oltchim, prin firmele Aisa Invest şi Chimcomplex. El vrea să preia doar creanţa Electrica faţă de Oltchim.

Preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a depus ofertă doar pentru cumpărarea acţiunilor statului la combinatul chimic, nu şi pentru cele două creanţe.

Licitaţia va începe vineri, 21 septembrie, în jurul orei 12:00.

Citeste si:

Videanu: Privatizarea Oltchim, mostra supremă de incompetenţă a Guvernului. Au făcut-o în cel mai prost moment

Oltchim TV. Dan Diaconescu s-a bătut pe umăr cu şeful OPSPI şi acuză statul că face jocurile PCC

Termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit până joi, şeful OPSPI ţinând cont cont de acţiuni în instanţă depuse de Dan Diaconescu şi de solicitarea de amânare formulată de societăţi care reprezintă grupul rus Gazprom.

Diaconescu a depus trei acţiuni în instanţă, una împotriva unei hotărâri AGA Oltchim, celelalte vizând suspendarea şi anularea procedurii de privatizare şi a contractului de privatizare care ar urma să fie încheiat.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că nu exclude varianta ca procedura de privatizare a Oltchim să nu fie finalizată şi a arătat că în funcţie de rezultatul de vineri se va şti dacă Oltchim va fi preluată de un nou acţionar sau va intra în administrare specială.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă