16.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPrimarul Ciucu vrea parcul Politehnicii

Primarul Ciucu vrea parcul Politehnicii

Consiliul Local Sector 6 a adoptat un proiect care prevede solicitarea acordului Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pentru împuternicirea de a hotărî privind asocierea dintre Sectorul 6 şi UPB, în scopul acordării accesului nelimitat pentru public în incinta Parcului Politehnicii.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a precizat, pentru “România liberă”, că respectivul campus a fost închis publicului larg tocmai din cauza “comportamentului neadecvat” al locatarilor din blocurile construite în ultimii ani în jurul terenului universității.

“Trebuie să menționăm că nu este vorba despre un parc, așa cum se spune, ci despre incinta unei instituții de învățământ. Ca universitate vrem să facem parte din comunitate și a fost permis accesul cetățenilor în zonă. Fluxul de persoane a crescut foarte mult însă în ultimii ani. Înainte, erau doar cetățeni din Militari, acum, se poate vedea cu ochiul liber, că s-au construit blocuri de locuințe lângă terenul Universității Politehnica. Dezvoltatorii acelor imobile au vândut apartamentele cu mențiunea: acces în parcul Politehnicii. Acest lucru nu este fals, deoarece nu a existat o înțelegere între dezvoltatori și universitate. Am încercat să redeschidem parcul, după pandemie, dar locatarii din zonă au avut un comportament neadecvat… ca să fiu elegant. Am primit sesizări și de la studenți și am luat decizia de a închide campusul pentru alte persoane în afară de studenți și profesori. Se organizau și grătare de către locatari acolo”, ne-a declarat Costoiu.

 

Discuțiile dintre edil și rector

Rectorul UPB spune că a purtat discuții cu primarul sectorului 6, dar nu s-a stabilit încă nimic.

“Nicio administrație locală, indiferent de culoarea sa politică, nu a susținut UPB să administreze campusul. Au fost doar investițiile noastre. Am avut mai multe discuții cu domnul primar, dar au fost cordiale. Trebuie să discutăm în ce condiții s-ar putea deschide campusul pentru cetățeni fără a perturba calendarul cursurilor. Dacă se dorește deschiderea campusului pentru public, nu îl vom putea gestiona singuri”, ne-a mai explicat Costoiu.

Anton Hadăr, președinte FNS “Alma Mater” și vicepreședinte al Senatului UPB, susține că se poate discuta redeschiderea parcului, dar cu strictețe.

“Înțeleg că poate cetățenii din Militari vor să aibă acces la o zonă verde. Dar trebuie să ne așezăm la masă cu reprezentanții administrației locale și să stabilim condițiile. Se desfășurau tot felul de lucruri rele acolo: grătare etc.. De aceea am fost nevoiți să închidem. Costurile sunt destul de mari”, ne-a precizat Hadăr.

Potrivit hotărârii consiliului local, UPB va permite accesul publicului în incinta parcului, Sectorul 6 va asigura salubrizarea, întreţinerea spaţiilor și paza.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Săptămâna politică românească ne-a servit câteva decizii politice majore.

Săptămâna politică românească a adus câteva decizii politice majore. Câteva pariuri cu mize uriașe. S-a lămurit, parțial, șarada comasării alegerilor. Au fost devansate...

Cum afectează comasarea alegerilor mii de tineri din România

Mai multe ONG-uri fac apel la premierul țării, Marcel Ciolacu căruia îi cer printr-o scrisoare deschisă să reducă, la 45 de zile înainte...

Topul celor mai ieftine apartamente din București. Cât costă o garsonieră

Cumpărătorii interesați de apartamentele din Capitală au la dispoziție cea mai variată ofertă de locuințe din care pot alege, dar și plătesc sume...
Ultima oră
Pe aceeași temă