19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPrima zi de tranzactionare – 3 ianuarie

Prima zi de tranzactionare – 3 ianuarie

Prima zi de tranzactionare din 2008 va fi joi, 3 ianuarie. Pentru prima saptamana din anul viitor ne asteptam la evolutii pozitive pe actiunile lichide si cele subevaluate. Acest fenomen este datorat perioadei mari in care Bursa de Valori este inchisa, dar si optimismului investitorilor la inceput de nou an.
Saptamana trecuta, indicele BET s-a apreciat cu 4,22%, iar indicele BET-FI a scazut cu 2,05%. Volumul mediu de tranzactionare a fost de 77 milioane lei, in crestere puternica fata de perioada anterioara. Saptamana trecuta a inceput tranzactionarea drepturilor de alocare Transgaz (TGNR01), valoarea totala a tranzactiilor cu acestea ridicandu-se la 82,42 milioane lei. In prima zi de tranzactionare, drepturile de alocare au crescut cu 53% fata de pretul de referinta din IPO de 191,92 lei. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a stabilit pretul de pornire al licitatiei de vanzare a Antibiotice Iasi (ATB). Acesta este de 136 milioane euro, ceea ce inseamna un pret pe actiune de 2 lei. In perioada 14 ianuarie-17 martie 2008 pot fi achizitionate dosarele de prezentare si pot fi depuse ofertele. Licitatia va avea loc la data de 18 martie 2008. Actionarii Oltchim (OLT) au decis amanarea conversiei debitului AVAS pana cand se va obtine un raport al unui expert reputat (PricewaterhouseCoopers sau Deloitte) atat cu privire la natura si valoarea exacta a debitului, cat si cu privire la situatia economica a societatii.
95,47% din actiunile Broker (BRK) oferite in cadrul majorarii de capital social recent incheiate, au fost subscrise. Cele 858.991 titluri BRK ramase nesubscrise vor fi oferite spre subscriere angajatilor societatii, in cadrul unui program de fidelizare a acestora. Salariatii vor putea subscrie aceste actiuni la pretul de 0,76 lei/actiune.
In cadrul majorarii de capital desfasurate la Altur Slatina (ALT) au fost subscrise 184 milioane actiuni dintr-un total de 1,07 mld. titluri, rezultand un grad de subscriere de 17,1%. Suma subscrisa a fost de 22,08 milioane lei.

Virgil Livanov
Virgil Livanovhttp://virgil-livanov
Virgil Livanov, analist KD management
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă