25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPrima Casă: Dezvoltatorii cer creşterea plafonului la 100.000 euro

Prima Casă: Dezvoltatorii cer creşterea plafonului la 100.000 euro

Creşterea plafonului de garantare a creditelor prin programul guvernamental Prima Casă la 100.000 de euro, cu precădere pentru locuinţele noi, ar duce impulsionarea pieţei imobiliare, dar şi la dezvoltarea sectorului de construcţii şi al materialelor de construcţii, a precizat, joi, Vlad Vlăsceanu, directorul Târgului Imobiliar Naţional tIMOn, potrivit Agerpres.

În actualul context, în care pe tot parcursul anului 2010, în Capitală dezvoltatorii au reuşit să vândă doar 2.300 de locuinţe noi, conform unui studiu prezentat de Real Time, joi, vinovaţii sunt deopotrivă reprezentanţii mass-mediei, ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi, desigur, autorităţile centrale şi locale. ,,Mulţi dezvoltatori au cumpărat terenuri la preţuri foarte mari, în perioada 2007-2008, şi pentru că presa răspândea tot felul de ştiri despre cum vor creşte vânzările în anumite zone, iar acum multe locuinţe rămân nevândute’, a spus Ion Cătuţoiu, managing partner la compania Real Time.

Cu un randament de ,,maxim 10 la sută’ al afacerilor, comparativ cu circa 25-30% în 2007-2008, dezvoltatorii imobiliari din Capitală încearcă să îşi vândă proiectele în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a Târgului Imobiliar Naţional tIMOn, organizat, de joi până duminică, în AFI Palace Cotroceni. Oferta târgului cuprinde peste 2.000 de locuinţe noi şi 500 de locuinţe vechi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă