12.6 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPremierul Portugaliei CEDEAZĂ la presiunea populaţiei şi RENUNŢĂ la o măsură de...

Premierul Portugaliei CEDEAZĂ la presiunea populaţiei şi RENUNŢĂ la o măsură de AUSTERITATE

Premierul Portugaliei, Pedro Passos Coelho, a renunţat la un plan de a creşte contribuţia angajaţilor la asigurările sociale, după ce sute de mii de oameni au protestat, la mijlocul lunii septembrie, faţă de această măsură, potrivit cotidianului The Guardian, potrivit Mediafax.

 

Guvernul va propune noi măsuri pentru a-şi respecta angajamentele din acordul de ajutor financiar de 78 de miliarde de euro cu creditorii externi.

Guvernul nu va renunţa, însă, la angajamentele cu creditorii externi privind austeritatea.

“Atât timp cât Portugalia îşi menţine nivelul angajamentului, ştim că vom avea sprijinul partenerilor externi. În caz contrar, punem în pericol ceea ce am realizat deja, iar acest mecanism de garanţie va înceta să existe”, a spus şeful executivului.

Planul abandonat prevedea o majorare de la 11% la 18% a contribuţiei angajaţilor la asigurările sociale, în timp ce cele achitate de firme urmau să scadă de la 23,75% la 18%, pentru a stimula crearea de noi locuri de muncă.

Portugalia trebuie să găsească bani din alte surse pentru a compensa renunţarea la măsura de austeritate, a spus Passos Coelho.

Premierul a adăugat că va continua negocierile cu sindicatele şi confederaţiile patronale asupra unor noi modalităţi de a obţine fondurile, iar acestea ar putea include creşteri separate ale impozitului pe venit sau modificări ale “măsurilor de taxare a capitalului”.

Cele mai citite

Polițiști români și britanici vor coopera împotriva traficului de droguri. Ministrul român de Interne anunță și “reformarea” Academiei de Poliție

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întâlnire cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Criminalității Organizate – National Crime Agency (NCA) din Marea Britanie,...

După avanpremiera de la Paris, comedia „2020″ va fi lansată în România

Din 15 martie 2024, în cinematografele din România se lansează filmul „2020", în regia lui Bobby Bărbăcioru, film care a avut o premieră de...

Dacă americanii ar vota acum, Donald Trump ar câștiga alegerile

Un recent sondaj evidențiază o tendință îngrijorătoare pentru Joe Biden, cu doar opt luni înainte de alegerile prezidențiale din SUA. Astfel, dacă alegătorii americani...
Ultima oră
Pe aceeași temă