5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPopulaţia Letoniei este împotriva introducerii Euro

Populaţia Letoniei este împotriva introducerii Euro

51% dintre cetăţenii activi din punct de vedere economic nu mai vor întroducerea monezii unice europene pe teritoriul ţării lor, despre asta a anunţat postul tv LNT care a dat publicităţii datele studiului TNS Letonia.

Doar 36% dintre respondenţi susţin introducerea euro în Letonia, 20% cred că aceasta este o greşeală, iar 31% consideră că Letonia nu ar trebui să facă acest pas la 1 ianuarie 2014, ci să mai aştepte până când situaţia din spaţiul european se va limpezi.

În luna martie, 2010, Guvernul Letoniei a stabilit ca euro să intre în circulaţie peste patru ani. Pentru asta Letonia trebuie să întrunească toate condiţiile tratatului de la Maastricht, să asigure o inflaţie joasă şi deficitul bugetar să nu depăşească 3% din PIB.

Oficialii Ministerului Finanţelor au declarat că Letonia este pregătită să adopte moneda unică a Uniunii Europene. Introducerea euro se va desfăşura în trei etape. Prima perioadă va începe la 1 ianuarie 2012 şi se va termina în iulie 2013, când cetăţenii acestei ţări baltice vor fi informaţi despre atuurile monedei euro şi li se va prezenta istoria completă a ţărilor care au făcut acest pas. În etapa a doua, euro va convieţui cu moneda naţională a Letoniei – Lat-ul. Ultima etapă de acomodare cu euro se va prelungi cu un an după intrarea în circulaţie a monezii europene.

 

Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...
Ultima oră
Pe aceeași temă