14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPolițiștii din Pitești sunt acuzați de ucidere din culpă. Intervenția a dus...

Polițiștii din Pitești sunt acuzați de ucidere din culpă. Intervenția a dus la moartea unui bătrân

Raportul medico-legal arată că bărbatul de 63 de ani care a murit la Pitești și-a pierdut viața din cauza unui politraumatism, urmat de o asfixie, au anunțat, duminică dimineață, anchetatorii din Pitești. 

Cazul este cercetat sub conducerea unui procuror de la Tribunalul Județean Argeș.

Conferențiarul universitar dr. Dan Manu, șef Secție Medicină Legală la Pitești, a precizat că moartea bărbatului de 63 de ani a fost violentă și a avut ca primă cauză un politraumatism care a fost urmat de o presiune asupra căilor respiratorii, aceasta determinând asfixia.

Pe de altă parte, în momentul decesului, victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Sunt cercetați patru polițiști din județul Argeș care au participat la intervenția împotriva acelui bărbat. Cei patru polițiști au fost deja audiați în calitate de martori, dar după anunțarea rezultatelor necropsiei este posibil ca unii dintre ei să devină acuzați. Dosarul este cercetat deocamdată in rem, adică sunt cercetate faptele, fără a fi indicat un suspect.

Din imaginile filmate reiese că, vineri, polițiștii au acționat împotriva unui bărbat de 63 de ani, care refuza să plece de la o masă aflată pe terasa unui local. Polițiștii au încercat să-l ridice cu forța pe acest bărbat. El a căzut și s-a lovit la cap, după care a decedat.

Încă de vineri, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunța că acest caz va fi anchetat cu mare atenție, pentru că orice situație în care o intervenție a ISU, a Poliției sau a Jandarmilor este însoțită de un deces reprezintă o mare problemă pentru MAI.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...

Zero dezbateri despre viitorul UE

În România, parcă nici nu s-ar organiza alegeri europarlamentare. Nicio temă majoră despre viitorul Uniunii Europene nu este urcată pe portativul de campanie electorală....
Ultima oră
Pe aceeași temă