10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPogea: Romania are resurse sa plateasca pensiile si salariile

Pogea: Romania are resurse sa plateasca pensiile si salariile

Romania, chiar daca este in criza, are suficiente resurse sa plateasca pensiile si salariile, a spus luni, inainte de sedinta Biroului Permanent National al PD-L, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, transmite Agerpres.

Ministrul democrat-liberal a dat asigurari totodata ca nu exista motive pentru care urmatoarele doua transe ale imprumutului contractat de la FMI sa nu ajunga in Romania, insa nu a precizat daca din acesti bani se vor plati si pensiile si salariile.

"Atat timp cat ne facem treaba, nu cred ca ar avea motive (sa nu aprobe cele doua transe – n.r.)", a spus el.

Gheorghe Pogea a afirmat ca banii, 1,788 miliarde de euro, reprezentand transele din septembrie si decembrie, vor fi folositi pentru finantarea deficitului bugetar, in cadrul acestuia componenta cea mai importanta fiind investitiile.

Intrebat daca din acesti bani vor fi platite si pensiile si salariile, el a replicat: "Chiar daca este intr-o situatie de criza, Romania are suficiente resurse sa le plateasca".

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă