15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPetru Filip (PDL): Impozitul pe venitul global trebuie să scadă la zece...

Petru Filip (PDL): Impozitul pe venitul global trebuie să scadă la zece la sută

Vicepreşedintele PDL Petru Filip a anunţat că susţine proiectul legislativ iniţiat de parlamentarii PDL privind scăderea impozitului pe venitul global de la 16 la zece procente, chiar dacă este conştient că se va intra într-o „confruntare de idei” cu reprezentanţii Guvernului, potrivit Mediafax.

Senatorul a spus că acest lucru nu va duce la scăderea veniturilor la bugetul de stat, ci, din contră, la creşterea lor, pentru că un impozit mai mic ar trebui să atragă agenţi economici. „Dacă azi aplici 16 la sută la zece agenţi economici, prin reducere, ar trebui să aplici zece la sută la o sută de agenţi economici”, a precizat Filip.

Scăderea impozitului are scopul de a ajuta agenţii economici, iar senatorul PDL a spus că speră ca propunerea legislativă să aibă succes în Parlament, chiar dacă, probabil, se va „intra într-o confruntare de idei cu reprezentanţii Guvernului”.

Totodată, Filip a declarat că, personal, consideră o greşeală asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, dar totuşi o va vota în Parlament. „Am obligaţia să o susţin, chiar dacă, pentru trei sau patru săptămâni, cât ar mai fi durat munca în Comisia de educaţie şi în plenul Senatului, nu merita această grabă”, a precizat Filip.

În schimb, vicepreşedintele PDL consideră asumarea răspunderii pe Legea salarizării unitare „absolut necesară”, întrucât diminuează din diferenţele mari care au apărut între cei cu salarii mici şi cei cu salarii mari pe grila de salarizare cu 15 trepte.

Cele mai citite

Surpriza din tribune la Monaco – Barcelona. Michael Jordan, prezent la meci

Michael Jordan, legenda baschetului și considerat cel mai bun jucător din toate timpurile, a fost prezent pe Stade Louis II la meciul dintre AS...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Termofocare inteligente: Controlul încălzirii cu ajutorul tehnologiei moderne

Salut, dragă cititorule! Ți s-a întâmplat vreodată să te întorci acasă într-o seară rece de iarnă și să-ți dorești ca locuința ta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă