22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPetroşani şi Petrila primesc fonduri europene de 94 milioane de lei pentru...

Petroşani şi Petrila primesc fonduri europene de 94 milioane de lei pentru dezvoltare urbană

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat vineri cinci contracte de finanţare cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, pentru proiecte de dezvoltare în oraşele Petroşani şi Petrila, din judeţul Hunedoara, a căror valoare totalizează 94,2 milioane lei, potrivit Mediafax.

Contractele sunt incluse în planurile integrate de dezvoltare urbană ale celor două oraşe, se arată într-un comunicat al ministerului.

Proiectele din Petroşani vizează reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport din zona centrului civic (străzi, piste pentru biciclete, semaforizare, noi linii pentru transportul în comun şi achiziţia de mijloace de transport ecologice), reabilitarea spaţiilor publice (străzi, trotuare, zone pietonale, parcări, mobilier urban, locuri de joacă pentru copii), protejarea şi extinderea spaţiilor verzi existente, precum şi creşterea siguranţei cetăţenilor şi prevenirea criminalităţii.

Valoarea contractelor semnate la Petroşani este de 29,7 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 23,6 milioane lei.

Investiţiile din oraşul Petrila vizează modernizarea de străzi şi parcuri şi reducerea infracţionalităţii prin montarea unui sistem de supraveghere video. Proiectele semnate au o valoare totală de 64,5 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 50,7 milioane lei.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă