18.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPeste 200 de apartamente finalizate de Adama în Bacău

Peste 200 de apartamente finalizate de Adama în Bacău

Primul bloc din Evocasa Completă din Bacău a fost finalizat la sfârşitul anului trecut. Acesta a adus pe piaţa băcăuană peste 200 de apartamente, urmând ca în viitorul apropiat să fie construite încă două blocuri cu alte câteva sute de unităţi.

Cu o investiţie de 15.000.000 euro, compania Adama a început în luna august din 2007 construcţia primului bloc din Evocasa Completă. Acesta a fost finalizat în toamna anului trecut, fiind situat în centrul nou al Bacăului. Lucrurile nu se opresc aici, deoarece dezvoltatorul israelian intenţionează să construiască încă două blocuri în cadrul ansamblului ce vor aduce pe piaţa imobiliară locală peste 400 de unităţi cu două şi trei camere. Proiectul face parte din strategia de dezvoltare a companiei, Bacăul fiind unul din oraşele vizate din partea de est a ţării. „Am ales să construim aici, deoarece potenţialul este foarte ridicat, având în vedere că foarte multe persoane din zonă lucrează în străinătate. În plus, ceea ce diferă de alte proiecte din Moldova este că acest ansamblu este finanţat în totalitate din fondurile companiei”, declară Alina Necula, Marketing Manager Adama.

Blocul cuprinde apartamente cu două şi trei camere

Proiectul este situat pe str. Ştefan cel Mare, la câteva minute de mers pe jos de centrul oraşului. Zona beneficiază de o infrastructură completă, fiind prezente şcoli, grădiniţe, spital, farmacii, cabinete medicale, centre comeriale, mall, centre administrative şi mijloace de transport în comun care fac o bună legătură cu restul oraşului. Până acum, în cadrul proiectului au fost finalizate 208 unităţi cu două şi trei camere, într-un bloc care are un regim de înălţime dispus pe subsol, parter şi 13 etaje. Suprafeţele construite ale apartamentelor variază între 85,2 şi 123 mp pentru cele cu două camere şi între 111 şi 156 mp pentru cele cu trei camere. „Am dorit să oferim apartamente care să iasă din tiparul celor care se găsesc pe piaţa locală, motiv pentru care am hotărât să construim doar unităţi cu două si trei camere cu suprafeţe generoase. Desigur, cererea pieţei a cântărit destul de mult în luarea acestei decizii”, spune Alina Necula. Apartamentele se predau finisate, acestea fiind dotate cu gresie, faianţă, geamuri termopan, băi utilate cu obiecte sanitare, parchet, (de scos uşi din lemn la interior) uşă metalică de acces, contorizare individuală şi centrală termică. Printre facilităţile oferite de dezvoltator se numără câteva spaţii verzi generoase în jurul clădirilor, loc de joacă pentru copii, acces securizat, locuri de parcare supraterane (fiind amenajate 183 de locuri) şi spaţii de depozitare care variază între 2,7 şi 9,5 mp. Preţul unui loc de parcare este de 1.500 euro + TVA, iar o boxă poate ajunge până la 2.850 euro + TVA.

Două camere de la 55.000 euro

Din cele 208 unităţi construite până acum în Evocasa Completă, dezvoltatorul a vândut aproximativ 40%, printre cele mai căutate fiind cele cu două camere cu suprafeţe medii. Reprezentanţii companiei spun că cei care cumpără în cadrul ansamblului sunt persoane căsătorite, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, cu venituri medii. „Majoritatea clienţilor sunt persoane care lucrează peste hotare, care au reuşit să economisească sau pot accesa un credit şi care sunt dispuşi să investească într-o proprietate”, afirmă Alina Necula. Pentru apartamentele cu două camere, preţurile pornesc de la 55.900 euro + TVA şi pot ajunge până la 85.000 euro + TVA, iar în cazul celor cu trei camere ­acestea pornesc de la 72.000 ­euro + TVA şi ajung la 105.000 euro + TVA. Pe lângă varianta standard de achiziţie, aveţi posibilitatea să cumpăraţi un apartament în cadrul proiectului prin rate avantajoase la dezvoltator. Pentru aceasta, trebuie să aveţi un avans de minimum 10%, iar timp de cinci ani puteţi achita o rată lunară de minimum 250 euro + TVA, urmând ca la sfâr­şitul perioadei să fie achitat ­res­tul sumei. Totodată, puteţi opta ca în acest interval să achitaţi întreaga sumă în tranşe sta­bilite împreună cu dezvoltatorul. În plus, este acceptat orice tip de credit ipotecar sau Prima Casă.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă