21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPercheziții de amploare în șase județe. Ce caută anchetatorii

Percheziții de amploare în șase județe. Ce caută anchetatorii

Un grup infracțional organizat, specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire este în vizorul polițiștilor din șase județe și din municipiul București. La grupul în cauză ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzarea tutunului.

„Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs. Prejudiciul estimat prin activitatea infracțională este de 1.000.000 de euro, reprezentând accize datorate bugetului consolidat.”, anunță printr-un comunicat Poliția Română.

Pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice pentru activități procedurale. Anchetatorii au primit suport de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, iar la percheziții participă luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precum și reprezentanți ai Direcției Generale a Vămilor.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă