9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPercheziții ale Poliției Capitalei într-un dosar de furt al mai multor trotinete...

Percheziții ale Poliției Capitalei într-un dosar de furt al mai multor trotinete electrice

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce cinci tineri ar fi sustras opt trotinete electrice.

La data de 27 octombrie 2020 poliţişti din cadrul Secţiei 13 au fost sesizaţi, prin plângere, de către un bărbat, reprezentant al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate – închirierea de trotinete electrice, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras opt astfel de trotinete, prejudiciul cauzat fiind estimat la 5.000 de euro.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost comisă de cinci tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani, aceştia folosind o aplicaţie pentru identificarea locaţiilor şi poziţionarea exactă a trotinetelor şi ulterior prin scoaterea din funcţiune a sistemului GPS, ar fi sustras opt trotinete, cât şi GPS-ul montat pe cadrul unei a noua trotinete, amplasate stradal, în zona sectoarelor 2 şi 3 din Capitală.

Astfel, s-a procedat la punerea în aplicare a trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, în urma cărora au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. Toţi cei cinci bănuiţi au fost conduşi pentru audieri la sediul secţiei de poliţie.

Din investigaţiile efectuate a rezultat că trotinetele sustrase ar fi fost valorificate pe raza judeţului Călăraşi, 5 dintre acestea fiind recuperate şi restituite persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate de Secţia 13 Poliţie şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu tinerii în stare de reţinere.

Cele mai citite

PSD conduce detașat în preferințele bucureștenilor

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în București, în perioada 9-23 februarie, arată că PSD...

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...

Învingătoarea Soranei Cîrstea a mers până la capăt! Jasmine Paolini, campioană la Dubai

Italianca Jasmine Paolini a câştigat turneul WTA 1.000 de la Dubai, după ce a învins-o în finală pe rusoaica Anna Kalinskaia, în trei seturi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă