21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPensiuni din Deltă, executate silit de bănci

Pensiuni din Deltă, executate silit de bănci

Preşedintele filialei tulcene a Asociaţiei Naţionale pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), Silviu Gheorghe, a declarat marţi că majoritatea proprietarilor de pensiuni au solicitat instituţiilor bancare o perioadă de graţie pentru rambursarea creditelor, cererea lor nefiind însă onorată, potrivit Agerpres.

„Proprietarii de pensiuni au contractat credite de la bănci şi nu au mai putut să ramburseze sumele, unul din principalele motive constând în faptul că în Deltă se construieşte mult mai scump decât pe uscat, lucru care nu este luat în considerare de nicio bancă. În plus, proprietarii de pensiuni aflaţi în această situaţie mi-au spus că au solicitat perioadă de graţie care le-a fost refuzată”, a afirmat preşedintele ANTREC, Silviu Gheorghe.

El a mai spus că pensiunile aflate într-o asemenea situaţie sunt din Crişan, Sfântu Gheorghe şi Sulina, existând însă şi cazuri în care localnicii ce doreau să îşi transforme gospodăria în pensiune nu şi-au ipotecat locuinţele.

„Din punctul meu de vedere, ar mai fi o problemă. Cât timp băncile vând proprietăţile ipotecate, având în vedere situaţia actuală de pe piaţa imobiliară, există foarte puţine şanse pentru ca instituţiile de credit să îşi recupereze banii. În plus, rămâne de văzut ce efecte ar putea avea aceste tranzacţii pe piaţa imobiliară”, a precizat preşedintele ANTREC.

În ANTREC sunt înscrise circa 60 de pensiuni turistice din Delta Dunării.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă