8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăParlamentul a validat noua conducere a BNR

Parlamentul a validat noua conducere a BNR

Plenul celor doua Camere ale Parlamentului a validat joi, cu 251 de voturi pentru si 42 de voturi impotriva, conducerea Bancii Nationale a Romaniei pe un mandat de 5 ani, avandu-l in functia de presedinte al BNR si guvernator pe Mugur Isarescu, informeaza Newsin.

 

Noul consiliu de administratie al BNR beneficiaza de atuul ca majoritatea acestuia asigura continuitatea, insa are o sarcina mai grea pentru ca demareaza intr-o perioada dificila, a spus guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, inaintea inceperii votului in plenul Parlamentului.

"Noul consiliu de administratie pe care il veti vota si care isi incepe activitatea in perioada urmatoare are o sarcina mai grea pentru ca demareaza intr-o perioada dificila, de criza, dar isi va face datoria. Lista beneficiaza de un atu al majoritatii care asigura continuitatea, iar aceasta majoritate impreuna cu noii veniti va trebui sa asigure stabilitatea financiara, cea a preturilor, sanatatea monedei si a creditului si circulatia monetara", a spus Isarescu.

El a precizat ca acesta este un angajament pe care il prezinta in fata Parlamentului, adaugand, totodata, ca principalul obiectiv este strategia pentru adoptarea monedei euro.

Principalul obiectiv strategic pentru noul Consiliu de Administratie al BNR este adoptarea euro "la orizontul lui 2014-2015", tinta "ambitioasa, dar realizabila", a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, adresandu-se plenului Parlamentului.

"E parca un facut ca acest obiectiv, stabilit in 2007 (adoptarea euro n.r.), sa se suprapuna pe un nou mandat. Principalul obiectiv strategic este realizabil, ambitios dar realizabil", a afirmat Isarescu.

El a adaugat ca incadrarea in calendarul asumat pentru intrarea in zona euro va fi, probabil, si un "catalizator" care sa dea coerenta politicilor economice.  

Totodata, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a caracterizat consiliul de administratie din prezent prin "coeziune, profesionalism si echilibru, care au dus la implinirea catorva obiective importante legate de intrarea in Uniunea Europeana", dar si liberalizarea contului de capital intr-o perioada "cu capcane si tentatii".

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă