10.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPARADOX: Plajă românească de vis, NEAGLOMERATĂ, fără pretenţii imobiliare

PARADOX: Plajă românească de vis, NEAGLOMERATĂ, fără pretenţii imobiliare

În acest weekend, de vârf de sezon la mare, am descoperit o plajă între Costineşti şi Saturn, care seamănă cu ceea ce era Vama Veche altădată. Plaja este un loc foarte frumos unde trebuie să vii dimineaţa şi să pleci seara, un loc bun de bronzat şi scăldat, fără a rămâne însă peste noapte acolo.

Acest refugiu ne-a fost recomandat de un prieten (mulţumim Bogdan 🙂 ) şi l-am testat acum două zile, în trecere spre plajele bulgăreşti.

Drumul până la plaja de vis este o aventură: din breteaua spre Olimp, se intră la stânga, pe un drum prăfuit, la un indicator spre un restaurant pescăresc. Maşinile se lasă într-o „parcare” dinainte de calea ferată -de unde se vede deja marea. Recunosc că am fost reticentă când am auzit şi eu descrierea acestui drum, dar ceea ce am găsit acolo – vedeţi foto – a răsplătit acel efort de a căuta plaja şi de a trece studenţeşte peste calea ferată, la picior.

Am descoperit o plajă neaglomerată, acum, când în staţiunile aflate doar la câţiva kilometri distanţă nu mai este loc să arunci un ac – fie că vrei să stai pe şezlong, fie că vrei să stai pe nisip. Aici, pe micuţa plajă dintre Costineşti şi Saturn, te poţi bucura în linişte de mare şi soare.

Poţi chiar mânca la cârciuma de acolo, cu specific pescăresc, dar numai dacă ai timp berechet şi chef să stai pe terasă să aştepţi peste două ore pentru o masă (o jumătate de oră durează numai să ţi se ia comanda, la început şi 20 minute să ţi se aducă nota, la final. Iar dacă nu ai bani schimbaţi şi mai vrei şi rest…fugi după chelner J).

De ce nu pentru imobiliare

Această plajă are singura cale de acces spre lume peste calea ferată şi este într-un fel îngrădită de aceasta. Aşa că aici s-au încumetat foarte puţini investitori să construiască locuri de cazare şi nu este de mirare de ce: ar fi greu de suportat trecerea trenurilor, cu zgomotul aferent.

Lângă mare însă, pe prosop, nu se aud decât valurile.

Cele mai citite

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...

Coaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Liderii coaliţiei PSD - PNL urmează să se întâlnească, astăzi, pentru a decide în privinţa comasării alegerilor şi a calendarului electoral.Tot astăzi este anunţată...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă