20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPanica printre investitori

Panica printre investitori

Saptamana precedenta a consemnat o depreciere semnificativa a principalilor indici ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pe fondul instaurarii unei stari de panica printre investitori. Indicele BET a cunoscut o scadere de 9,98%, in timp ce BET-FI a coborat cu 11,32%. Volumul mediu de tranzactionare a fost de 47,9 mil. RON, in crestere puternica fata de primele zile din 2008, insa sub media anului precedent.
Oferta de vanzare Casa de Bucovina (BCM) se prelungeste cu patru zile lucratoare, ultima zi in care se vor putea face subscrieri urmand a fi inclusiv 17 ianuarie.
Transelectrica (TEL) a finalizat negocierile cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) privind tarifele de transport pentru 2008. Astfel, tariful mediu de transport al energiei electrice a fost majorat de la 14,85 la 15,33 RON/MWh, iar pretul serviciului de sistem a crescut de la 14,40 la 17,66 RON/MWh. Noile tarife urmeaza sa asigure companiei resursele necesare pentru reabilitarea retelei de transport si pentru imbunatatirea capacitatii de interconexiune cu tarile vecine. Transgaz (TGNR01) a anuntat inceperea constructiei conductei de transport gaze naturale Jibou-Gilau. Etapa I de executie a conductei de transport in lungine totala de 80 km a inceput in luna decembrie 2007. Antibiotice (ATB) a inregistrat in primele 10 luni din 2007 un profit net de 27,84 mil. RON, in crestere cu 20% fata de luna septembrie a aceluiasi an. SNP Petrom (SNP) a anuntat consolidarea Directoratului companiei, care va fi format din sapte membri si se va afla sub supravegherea unui Consiliu de Supraveghere. Noii membri din conducerea SNP sunt dl Siegfried Gugu si dl Gerald Kappes. Dupa o perioada de corectii severe pe intreaga piata de capital, este de asteptat ca saptamanile ce vor veni sa aduca o usoara revenire a cotatilor. Societatile listate au inregistrat rezultate bune in anul 2007, iar preturile actuale din piata se apropie de valorile inregistrate cu un an in urma. Consider ca, o data cu finalizarea incertitudinilor din pietele externe, bursa de valori va intra din nou pe un trend pozitiv.

Virgil Livanov
Virgil Livanovhttp://virgil-livanov
Virgil Livanov, analist KD management
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă