30 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăOTP Bank aşteapă avizul BNR pentru preluarea Milennium

OTP Bank aşteapă avizul BNR pentru preluarea Milennium

OTP Bank România așteaptă avizul Băncii Naţionale a României (BNR) pentru a demara integrarea subsidiarei locale a băncii portugheze Millennium bcp și nu are de gând să vândă licenţa băncii preluate. Acet lucru s-ar putea întâmpla până la finalul anului.

"Vom începe procesul de integrare a celor două bănci după ce primim aprobarea de la banca centrală, probabil în circa două luni. (…) Nu intenţionăm să vindem licenţa Millennium", a declarat directorul general al OTP Bank, Laszlo Diosi, potrivit Mediafax.

Consiliul Concurenţei a aprobat deja operaţiunea de preluare, fără a avea vreo obiecţie în privinţa concentrării economice realizate.

OTP Bank România a semnat la finele lunii iulie un contract pentru achiziţia a 100% din acţiunile Millennium Bank pe plan local, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 39 milioane de euro.

Totodată, OTP Bank va restitui Millennium contravaloarea finanţării intragrup acordate de banca portugheză subsidiarei din România, de circa 150 milioane euro, pe care o va înlocui cu o finanţare de aceeaşi valoare de la banca-mamă din Ungaria.

Banca preluată urmează să fie integrată în structura OTP Bank, după finalizarea formalităţilor legale şi obţinerea aprobărilor necesare.

Diosi a precizat că OTP Bank România a primit avizul favorabil şi de la subsidiarele locale din anumite ţări în care OTP activează, potrivit politicii grupului. Grupul OTP mai furnizează servicii financiare în Ungaria, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia.

"Vrem să păstrăm pentru clienţii Millennium toate condiţiile şi calitatea serviciilor care li s-au oferit. În primul rând, trebuie să dezvoltăm toate produsele pe care Millennium le are acum în sistemul nostru informatic şi când vom putea realiza fuziunea din punct de vedere juridic putem să transferăm clienţii în sistemul nostru informatic, care este local, românesc", a afirmat Diosi.

El spune că OTP va integra tot ce este de valoare din Millennium, atât în ceea ce priveşte angajaţii şi sucursalele, cât şi serviciile şi produsele dezvoltate în reţeaua naţională, precum centrele dedicate afacerilor prezente în oraşele mai mici, mai scrie Mediafax.

"Încă nu am luat o decizie în privinţa angajaţilor, cât tăiem, vom vedea pe parcurs de ce avem nevoie, vom păstra tot ce este valoros din ambele bănci", a precizat Diosi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă