25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNu mai faceti treaba colegilor!

Nu mai faceti treaba colegilor!

Alin Ghizasan, business-coach

» Am mai multi colegi care sunt prezenti la serviciu, dar sunt experti in a nu face nimic. Acest lucru ma deranjeaza foarte tare, mai ales ca din cauza lor muncesc foarte mult, sunt stresat si vin acasa obosit. Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?

Situatia in care va gasiti este foarte delicata. De regula, astfel de personaje pot fi intalnite intr-o companie unde cultura organizationala nu este bine pusa la punct, ci este haotica, foarte greu de tinut in frau. La asemenea firme, care au salariati cu astfel de comportamente, sefii sunt aproape inexistenti. Ei nu au foarte multa autoritate si atunci cand incearca sa se impuna nu reusesc, pentru ca nu au credibilitate in fata subalternilor. Comportamente de tipul "sunt prezent, chiar daca doar fizic, si pentru asta trebuie sa fiu platit" se intalnesc in general la companiile unde se schimba destul de des managementul sau la stat, in institutiile in care o data la cateva luni vine un alt director. Totusi, situatia in care va aflati nu este de nerezolvat. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa nu mai acceptati sa faceti munca altora. De asemenea, ati putea avea o discutie cu ei, in care sa le atrageti atentia ca nu au un comportament in regula. Daca nici in urma discutiei atitudinea lor nu se schimba, atunci n-aveti incotro si trebuie sa mergeti la seful dumneavoastra si sa discutati deschis problema care va deranjeaza.

Asteptam intrebarile dumneavoastra la e-mail angajari@romanialibera.ro sau pe adresa redactiei, strada Nerva Traian 3, bl. M 101, et. 4, sector 3, Bucuresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă