9.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNoua companii de asigurari, autorizate pentru RCA

Noua companii de asigurari, autorizate pentru RCA

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat ca a aprobat mentinerea autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA) cu valabilitate de la 1 ianuarie 2007, pentru urmatoarele societati: Allianz Tiriac, Asiban, Asirom, Astra-Uniqa, BCR Asigurari, BT Asigurari Transilvania, Generali Asigurari, Omniasig si Unita.
“Mentionam faptul ca pana la ora intrunirii Consiliului CSA (n.r. – 14 decembrie), singurele cereri depuse pentru mentinerea autorizatiei au fost doar cele de la societatile mai sus mentionate”, se arata in comunicatul CSA. Comisia a precizat ca a mai primit o cerere de mentinere a autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii RCA, care va fi rezolvata in termenul legal.
Potrivit normelor in vigoare, companiile de asigurare care au avut dreptul de a vinde polite RCA sunt obligate sa depuna la CSA o documentatie din care sa rezulte indeplinirea conditiilor necesare pentru mentinerea autorizatiei de practicare a acestui tip de asigurare.
La sediul CSA, a avut loc, in prezenta reprezentantilor societatilor de asigurare, tragerea la sorti a seriilor asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto valabile de la 1 ianuarie 2007, aferente fiecarei societati. Conform prevederilor legale, asiguratorii vor tipari polita de asigurare RCA si vigneta pe acelasi suport cu Cartea Verde.
Astra-Uniqa si Generali au anuntat si tarifele pe care le vor practica pentru politele care isi incep valabilitatea cu 1 ianuarie 2007. Astfel, La Astra-Uniqa, o persoana fizica va plati 205 lei pentru un autoturism cu o capacitate cilindrica de pana la 1.200 cmc si un tarif de 221,52 lei pentru o masina cu o capacitate cilindrica intre 1.201 si 1.400 cmc. La Generali, tarifele sunt urmatoarele: 220 lei pentru capacitati de pana la 1.200 cmc si 234 lei pentru autoturismele care se incadreaza intre 1.201 si 1.400 cmc.
La Allianz-Tiriac, prima RCA este stabilita dupa evaluarea profilului de risc al solicitantului, care tine cont atat de caracteristicile autovehiculului – marca, model, vechime sau alte elemente tehnice, cat si de informatiile referitoare la proprietarul sau utilizatorul autovehicului – varsta, stare civila, localitate de resedinta, destinatia si modul de utilizare a autovehiculului sau conduita in trafic.
Anul 2007 este primul in care tarifele de prima ale politelor RCA sunt liberalizate total. Cu alte cuvinte, fiecare societate autorizata sa vanda astfel de asigurari isi stabileste singura preturile, dar este obligata sa notifice CSA orice schimbare de tarif. De anul viitor, asigurarea RCA va acoperi si Cartea Verde si va avea valabilitate in toate tarile membre ale UE. Doar cei care vor calatori in tari nemembre UE vor fi obligati sa cumpere Carte Verde in plus fata de RCA.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă