16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMoody's: Perspectiva ratingului României, de la STABILĂ la NEGATIVĂ

Moody’s: Perspectiva ratingului României, de la STABILĂ la NEGATIVĂ

Moody’s a înrăutăţit vineri perspectiva ratingului Baa3 al României pentru datoriile pe termen lung în valută şi lei de la stabilă la negativă, din cauza riscurilor legate de expunerea la zona euro, prin canale comerciale, de investiţii şi financiare, potrivit Realitatea.net.

Agenţia de evaluare financiară a reconfirmat ratingul României pentru monedă străină şi monedă locală, la Baa3, menţinând astfel calificativul în categoria investment grade, cu risc scăzut pentru investiţii.

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt în valută şi lei a fost menţinut la nivelul Prime-3, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

“Legăturile României cu zona euro prin canale comerciale, de investiţii şi financiare amplifică riscurile la care este expusă economia în următoarele 12-18 luni”, consideră Moody’s.

Totodată, având în vedere nivelul relativ ridicat al datoriilor în valută şi obligaţiile anuale semnificative de rambursare a acestora, orice înrăutăţire a condiţiilor din zona euro ar amplifica riscurile legate de balanţa de plăţi şi de sistemul bancar.

 

 

Cele mai citite

Zeljko Kopic, înaintea meciului cu CFR Cluj: „Dacă vrem să câştigăm, trebuie să jucăm mai bine ca în ultimele meciuri”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că pentru a câştiga partida din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc în această seară, formaţia...

Fiecare rundă de alegeri se va derula într-o singură zi, în intervalul 7 – 22 – EXCLUSIV

Surse din cadrul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) au dezvăluit, în exclusivitate pentru cotidianul “Puterea”, că liderii politici ai actualei coaliţii de guvernământ au...

Scad timpii de așteptare a bagajelor pe Aeroportul Henri Coandă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A. anunţă că a finalizat lucrările de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă