25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMoody's afirmă că plata datoriilor Italiei este sustenabilă

Moody’s afirmă că plata datoriilor Italiei este sustenabilă

Profilul de maturitate al datoriilor Italiei protejează această ţară împotriva unei creşteri explozive a randamentelor, a apreciat, miercuri, un analist de la Moody’s, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Marţi, randamentul pentru obligaţiunile italiene pe 10 ani a trecut, în premieră, pragul de 6%, iar spreadul faţă de bondurile germane a ajuns la 3,5 puncte procentuale.

‘Trezoreria italiană are o marjă de manevră. O mare parte din titluri au o maturitate pe termen lung şi, chiar dacă spreadurile cresc, plata datoriilor este sustenabilă’, a declarat analistul Moody’s, Alexander Kockerbeck, într-un interviu acordat cotidianului italian Il Messaggero.

La finele lunii iunie, maturitatea medie a datoriilor Italiei era de 7,09 ani.

Analistul Moody’s a adăugat că situaţia din Italia este relativ stabilă şi că nu există motive fundamentale pentru ca extinderea crizei din Grecia să o afecteze. Potrivit lui Alexander Kockerbeck, creşterea explozivă a randamentelor pentru obligaţiunile italiene a fost cauzată în principal de tensiunile politice din peninsulă, care au crescut incertitudinea cu privire la rezultatul votului pentru un buget de austeritate.

Moody’s atribuie Italiei un rating ‘Aa2’ cu perspectivă negativă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă