5.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinistrul Economiei Daniel Chiţoiu: Compania rusă TISE este interesată de preluarea...

Ministrul Economiei Daniel Chiţoiu: Compania rusă TISE este interesată de preluarea Oltchim Râmnicu Vâlcea

Ministrul Economiei Economiei, PNL-istul Daniel Chiţoiu, a declarat, sâmbătă, la Slatina, că firma TISE, din Rusia, este extrem de intersată de preluarea acţiunilor de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea şi că în primăvara acestui an ar fi trimis o scrisoare de intenţie în acest sens, titrează mediafax.

“Este vorba despre compania TISE, din Rusia, care a trimis o scrisoare neangajată în primăvara acestui an. A urmat apoi perioada de vară şi am primit din nou o scrisoare prin care au zis că situaţia se amână, dar îşi arată în continuare disponibilitatea”, a declarat ministrul Economiei.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care Dan Diaconescu, care a câştigat licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la Oltchim, se retrage, Daniel Chiţoiu a declarat că firma din Rusia, conform discuţiilor iniţiale, ar fi interesată în continuare de preluarea combinatului.

Referindu-se la aceeaşi situaţie, premierul Victor Ponta a precizat că, momentan, nu vrea să facă alte remarci, spunând doar că se declară rezervat

“Nu este vorba despre Dan Diaconescu, ci de orice investitor serios, dar, în situaţia în care nu există posibilităţi sau nu există bani, daţi-mi voie să fiu rezervat”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a declarat că Guvernul are şi o variantă de rezervă în cazul în care privatizarea care a avut loc vineri nu se va concretiza şi a spus că primordiale sunt salariile oamenilor şi investiţiile de la Oltchim, el nefăcând însă publică această soluţie de rezervă.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă