10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinistrul britanic al Energiei va discuta la Bucureşti despre decizia privind Nabucco

Ministrul britanic al Energiei va discuta la Bucureşti despre decizia privind Nabucco

Ministrul britanic al Energiei, Edward Davey, va discuta în vizita sa la Bucureşti despre viitorul Coridorului Sudic după decizia privind TAP şi Nabucco, dar şi despre exploatarea gazelor de şist şi energia nucleară, afirmă ambasadorul Martin Harris, conform Mediafax.

“Acestea sunt câteva dintre temele pe care ministrul britanic al Energiei, Ed Davey, le va discuta pe parcursul vizitei sale la Bucureşti. Acestea sunt întrebări foarte importante pentru viitorul politicii energetice: cum să explorezi şi să exploatezi gazele de şist într-un mod sigur, cum să dezvoltăm energia nucleară, care este viitorul Coridorului Sudic după decizia privind TAP şi Nabucco, cum stabilim un plafon pentru reducerea emisiilor de carbon pentru a avea un impact asupra încălzirii globale? Sper că România şi Marea Britanie îşi pot uni forţele pentru a le răspunde”, afirmă ambasadorul britanic la Bucureşti într-un comentariu postat marţi pe blogul său.

Citeşte şi Ministru britanic: Vom vedea dacă Prinţul Charles îşi va aduce nepotul în România în vacanţă

Harris arată că România este foarte bine poziţionată pentru a avea succes într-un viitor bazat pe energii regenerabile, cu emisii reduse de carbon, având resurse importante în domeniile hidro şi nuclear.

“Centrala de la Cernavodă este una dintre cele mai eficiente dintre cele care folosesc reactoarele CANDU, iar România, ca şi Regatul Unit, are în plan noi investiţii în domeniul nuclear. Marea Britanie investeşte un miliard de lire într-un centru avansat de cercetare pentru dezvoltarea tehnologiilor cu emisii reduse de carbon pentru industria auto, inclusiv Ford, al cărui motor premiat pentru B-Max a fost proiectat în Regatul Unit şi este produs la Craiova”, adaugă ambasadorul Harris.

El mai punctează că România şi-ar putea asigura în anii următori o creştere anuală de 0,5% a PIB-ului său numai din tranzacţionarea certificatelor verzi, fiind una dintr eţările care va beneficia cel mai mult de pe urma obiectivului UE de a-şi reduce emisiile de CO2 cu 30% până în 2020.

Potrivit Ambasadei Britanice, Davey are programate marţi la Bucureşti întrevederi cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Energiei, Constantin Niţă, cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, cu Gheorghe Duţu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, precum şi o întâlnire cu reprezentanţi ai domeniului energiei, atât din mediul privat, cât şi de stat.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă