9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinisterul român de Externe salută decizia ELVEȚIEI de a anula restricțiile de...

Ministerul român de Externe salută decizia ELVEȚIEI de a anula restricțiile de pe piața muncii pentru cetățenii români

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Daniela Gîtman, a exprimat aprecierea Ministerului de Externe al României față de decizia Elveției de a anula restricțiile pentru muncitorii români.

Potrivit unui comunicat al MAE, Daniela Gîtman l-a primit marți pe ambasadorul agreat al Elveției la București, Urs Herren, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, prilej cu care a salutat decizia acestui stat de a elimina restricțiile de pe piața muncii pentru cetățenii românii începând cu data de 1 iunie 2016.

"A fost evocat interesul pentru consolidarea cooperării în plan economic, sectorial și la nivelul colectivităților locale, părțile convenind să acorde un plus de atenție domeniului tehnologiilor de vârf, pornind de la succesele înregistrate de inventatorii români laureați la Salonul pentru Invenții de la Geneva. Cei doi oficiali au exprimat, totodată, satisfacția pentru cooperarea de succes înregistrată în implementarea proiectelor derulate în România cu sprijin financiar elvețian, în domeniile protecției mediului, infrastructurii, securității și dezvoltării umane și sociale", adaugă sursa citată.

Secretarul de stat Daniela Gîtman a exprimat speranța că, în problema limitării imigrației prin cote, va fi identificată o soluție comună și aplicabilă tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, care să nu permită discriminări între cetățenii acestora. De asemenea, secretarul de stat a evidențiat rolul constructiv pe care comunitatea românească îl are în dezvoltarea economiei elvețiene, fiind o comunitate bine integrată în societatea acestei țări.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum și-au aranjat candidaturile prefectul George Lazăr și deputatul Laurențiu Leoreanu

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a lansat ieri candidaţii liberali la primăria municipiilor Roman și Piatra Neamţ, dar şi candidatura la preşedinția Consiliul Judeţean Neamț,...

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...

Ministerul Finanțelor lucrează la o nouă reformă fiscală. Când ar putea fi adoptată

Ministerul Finanţelor lucrează la diferite scenarii ale reformei fiscale cerute de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar adoptarea ei ar trebui să aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă