12.6 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMazăre vrea să aducă în Mamaia cluburi mari din Rusia pentru a...

Mazăre vrea să aducă în Mamaia cluburi mari din Rusia pentru a atrage turişti ruşi pe litoral

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, i-a cerut noului consul general al Rusiei la Constanţa, Mihail Mihailovici Reva, în cadrul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o, vineri, la Primărie, să îl ajute să aducă în Mamaia câteva cluburi mari ruseşti, astfel încât turiştii ruşi să vină pe litoral.

“Eu am o fixaţie că în România, şi mai ales în Constanţa, trebuie să ne axăm pe agrement şi distracţie în ceea ce priveşte turismul. Din păcate, până în prezent nu am reuşit să atragem doi turişti speriaţi din Rusia, în cei zece ani de când sunt primar, şi nici înainte de a fi primar nu am văzut ruşi în Mamaia. În acelaşi timp, în Bulgaria, Turcia şi Egipt este plin de turişti ruşi”, a spus primarul municipiului Constanţa, citat de corespondentul Mediafax.

Mazăre a mai spus că, deşi litoralul românesc nu se compară cu cel turcesc sau egiptean, o soluţie ar putea fi aducerea în această zonă a unor cluburi mari din Moscova sau Sankt Petersburg, care ar putea atrage astfel tinerii ruşi cu bani, care să vină să se distreze în Mamaia.

“Sigur, marea noastră şi plaja noastră nu se pot compara cu cele din Egipt sau Turcia, însă acestea sunt ţări musulmane, unde distracţia şi agrementul de acest tip este mult mai restrâns din cauza religiei. Noi am putea să captăm şi să mergem pe această nişă. Mai de mult am avut ideea de a aduce în Mamaia două sau trei cluburi mari din Rusia. Acolo se cheltuiesc bani foarte mulţi pentru aşa ceva. Sunt foarte mulţi tineri care cheltuiesc sume enorme pentru distracţie şi aş dori să-i aducem la noi. Pentru început aş dori să aducem la Mamaia unul sau două cluburi celebre din Moscova sau Sankt Petesburg, care la rândul lor îşi vor aduce proprii turişti ruşi”, a declarat Radu Mazăre.

Primarul din Constanţa a mai spus că “este păcat ca ruşii să cheltuiască banii în Bulgaria sau Turcia”.

Noul consul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mihail Mihailovici Reva, instalat în această funcţie la începutul lunii noiembrie, i-a promis edilului constănţean că va transmite la Moscova dorinţa acestuia şi va încerca să-l ajute în găsirea unor cluburi care să investească în staţiunea Mamaia.

Cele mai citite

Cum arată România în topul datoriilor pe cap de locuitor la nivel european

Românii se îndatorează tot mai mult, spun statisticile de la nivel european. Cu toate acestea, valoarea datoriei pe cap de locuitor adult este...

Cum arată România în topul datoriilor pe cap de locuitor la nivel european

Românii se îndatorează tot mai mult, spun statisticile de la nivel european. Cu toate acestea, valoarea datoriei pe cap de locuitor adult este...

Klaus Iohannis are șanse să devină secretar general al NATO, probabil sunt țări care îl susțin, estimează Vasile Dîncu (PSD)

Klaus Iohannis ar avea șanse să fie ales secretar general al NATO, în anul 2024, întrucât în spatele candidaturii sale, din partea României, "există...
Ultima oră
Pe aceeași temă