18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăLotus Cişmigiu apartamente de lux în centru

Lotus Cişmigiu apartamente de lux în centru

Cu toate că este unul dintre cele mai scumpe ansambluri din capitală, Lotus ­Cişmigiu este un proiect ­care a vândut peste 50% din apartamentele oferite pe piaţă, ultima tranzacţie majoră fiind făcută la ­începutul anului.

Cu toate că apartamentele de pe segmentul de lux se vând tot mai greu în ultima perioadă, dezvoltatorul proiectului Lotus Cişmigiu a reuşit să tranzacţioneze la sfârşitul anului 2009 şi începutul lui 2010 cinci apartamente, a căror valoare cumulată se ridică la un milion de euro.
„Din toamna anului trecut şi până la începutul acestui an am vândut cinci apartamente estimate la valoarea de un milion de euro. În ultima perioadă, vânzările au stagnat, cu toate că vin foarte multe persoane care se arată interesate pentru aceste tipuri de unităţi locative”, afirmă Ana-Maria Nemţanu, Manager Vânzări Lotus Cişmigiu. Scăderea vânzărilor a determinat dezvoltatorul să reducă preţurile. Astfel, dacă în momentul lansării pe piaţă, un metru pătrat din Lotus Cişmigiu era vândut cu 2.300 euro + TVA, la momentul actual acesta valorează 1.900 euro + TVA.
Din cele 28 de apartamente au fost vândute 15, majoritatea cumpărătorilor fiind oameni de afaceri sau care au diverse meserii liberale şi care se încadrează la o clasă de venituri ce tinde spre mediu plus. Cele mai căutate unităţi s-au dovedit a fi cele cu două şi trei camere cu suprafeţe medii, cuprinse între 70 – 120 mp.

Fiecare apartament este personalizat
Ansamblul se află în centrul oraşului, în apropiere de Piaţa Mihail Kogălniceanu, pe strada Ionel Perlea şi oferă acces imediat către toate activităţile pe care vi le doriţi, în apropiere aflându-se mijloace de transport în comun, Parcul Cişmigiu, Opera, Teatrul Bulandra, Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Sala Palatului, Liceul Gheorghe Lazăr, câteva facultăţi, supermarket şi alte obiective importante. Proiectul este alcătuit dintr-un imobil cu un regim de înălţime dispus pe subsol, parter şi şapte etaje, cuprinzând 28 de apartamente cu una, două, trei, patru camere şi penthouse. Suprafaţa totală a întregului proiect este de aproximativ 4.000 mp, fiind amplasat pe un teren de 642 mp.
Conceptul folosit în dezvol­tarea proiectului a fost acela de a oferi o locuinţă aparte fiecărui proprietar, motiv pentru care majoritatea apartamentelor sunt personalizate, renunţându-se la tipizarea acestora. ­Lucrările au fost demarate în anul 2008, în prezent fiind aproape de finalizare. Suprafeţele construite sunt generoase, pornind de la 45 mp pentru un studio şi ajungând până la 250 mp în cazul unui penthouse. În plus, fiecare unitate beneficiază de balcon, iar apartamentele de la parterul blocului dispun de grădini private a căror suprafaţă poate ajunge şi până la 76 mp.
Apartamentele se livrează cu băi utilate, bucătărie complet mobilată şi utilată, centrală de apartament şi o gamă largă de finisaje, începând de la gresie, faianţă şi parchet până la tâmplărie. Acestea dispun de locuri de parcare şi spaţii de depozitare la subsolul blocului.

Investiţia proiectului este de 9,5 milioane de euro
Lotus Cişmigiu este un an­samblu exclusivist dezvoltat de Smart Development&Invest­ment, fiind primul proiect rezidenţial al companiei pe piaţa ­românească. Investiţia este aproximată la 9,5 milioane de euro, fondurile fiind cofinanţate de Pireus Bank România. „Pe lângă România, avem finalizate câteva imobile în Ungaria şi Anglia. Lotus Cişmigiu, cu siguranţă nu va fi ultimul nostru proiect din ţară, deoarece intenţionăm în viitorul nu foarte îndepărtat să demarăm lucrările pentru un nou proiect”, declară Ana-Maria Nemţanu.
În acest moment, preţurile de achiziţie din Lotus Cişmigiu pornesc de la 101.000 euro + TVA în cazul unei garsoniere şi de la 509.000 euro + TVA pentru o unitate penthouse. Ca soluţii de finanţare, dezvoltatorul acceptă orice fel de credit ipotecar şi oferă posibilitatea cumpărării cu un avans de minium 30% la antecontract şi restul de bani la semnarea contractului.

Cele mai citite

Bursele europene au închis pe creștere, impulsionate de sectorul bunurilor de uz casnic și de câștigurile din Asia-Pacific

Bursele europene au încheiat sesiunea de tranzacționare în creștere, susținute de acțiunile producătorilor de bunuri de uz casnic și de câștigurile înregistrate pe piețele...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă