24.1 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăLitoralul - proiect pilot. Ministrul Turismului vrea scheme de ajutor de stat...

Litoralul – proiect pilot. Ministrul Turismului vrea scheme de ajutor de stat pentru turism

Ministrul pentru IMM şi Turism, Florin Jianu a declarat luni că doreşte să fie realizate scheme de ajutor de stat pentru turism, litoralul urmând să fie unul din proiectele pilot, informează Mediafax.

"Am avut deja o întâlnire cu Ministerul de Finanţe şi vom construi modelul a nişte proiecte de ajutor de stat. Este posibil să găsim forme de susţinere a turismului prin scheme de ajutor de stat care să ofere diverse facilităţi pentru investiţii pentru dezvoltarea locurilor de muncă, pentru crearea de infrastructură, pentru atragerea turiştilor din alte zone. Deja am avut o întâlnire cu Ministerul de Finanţe, iar litoralul va fi unul din proiectele pilot pe care vom aplica o astfel de schemă", a declarat ministrul Florin Jianu, luni, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţi ai hotelierilor de pe litoral, la Mangalia.

El a precizat că din '89 şi până în prezent nu au existat asemenea scheme de ajutor de stat în turism deşi sunt posibile, adăugând că nu este necesară aprobarea Comisiei Europene în acest sens, ci doar informarea acesteia.

De asemenea, ministrul are în vedere o altă iniţiativă privind crearea de clustere în turism.

"O altă măsură este legată de crearea de clustere în turism, clusterele înseamnă aglomerări de acelaşi tip, de organizaţii care lucrează în domeniul turismului, operatori, hotelieri, autorităţi publice locale pentru ca împreună să creeze o politică locală, regională, eficientă după care să creeze produse de marketing, de promovare, de facilităţi", a explicat ministrul, precizând că acest tip de aglomerări va putea fi finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Florin Jianu a mai spus că este un susţinător al tichetelor de vacanţă şi speră ca această lege să fie aprobată cât mai curând în Parlament.

El a menţionat că, prin vizita pe care o face, luni, în judeţul Constanţa, doreşte să dea un mesaj clar pentru susţinerea întregului litoral.

Ministrul a precizat că, din discuţiile avute cu hotelierii, în perioada 1-4 mai pe litoral sunt aşteptaţi peste 30.000 de turişti.

Ministrul Florin Jianu participă, luni, la o întâlnire cu reprezentanţi din turismul de pe litoral şi vizitează staţiunile de la malul mării.

Cele mai citite

Cătălin Cherecheş va beneficia de o pedeapsă mai mică, au decis judecătorii

Judecătorii Tribunalului București au dat o decizie vineri, acceptând o solicitare făcută de Cătălin Cherecheș și au hotărât să reducă cu un an din...

Schimbare de planuri! Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Oeiras

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 de la Oeiras, invocând faptul că are nevoie de mai mult timp pentru a...

Fernando Alonso rămâne la Aston Martin până în 2026

Dublu campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu Aston Martin până la sfârşitul sezonului 2026. „Acest acord multianual cu Fernando (al...
Ultima oră
Pe aceeași temă