23.6 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăJustitia a confirmat: Astra- Uniqa a avut dreptate

Justitia a confirmat: Astra- Uniqa a avut dreptate

Curtea de Apel a pronuntat in data de 27 iunie 2007 sentinta  nr. 1853 prin care a admis cererea Astra – Uniqa de suspendare a executarii deciziei de sanctionare nr. 404/15.06.2007, emisa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Decizia CSA prevedea suspendarea autorizarii practicarii RCA pentru o perioada de 30 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial.
In urma hotararii Curtii de Apel, se reconfirma faptul ca Astra – Uniqa poate practica RCA fara nici un fel de impediment legal.  Aspectele mentionate in comunicatul de presa al companiei din data de 17 iunie s-au confirmat in justitie.
"Compania noastra respecta si va respecta si pe viitor normativele emise de Comisia de Supraveghere, fapt demonstrat prin notificarea pe care Astra – Uniqa a transmis-o CSA privind practicarea unor tarife speciale pentru un client traditional si strategic (rata daunei, de numai 6%), cum este Ministerul Apararii", au declarat reprezentantii companiei. Acestia considera ca decizia CSA de a sanctiona Astra – Uniqa intr-un mod drastic (suspendarea unei linii de business foarte importante in portofoliul companiei), venita in momentul in care mai mult de 200.000 de asigurati RCA au in aceasta perioada reinnoiri de polite sau incheie polite noi cu Astra – Uniqa, putea avea efecte grave asupra evolutiei companiei si a adus deja importante prejudicii de imagine.
Dupa cum a demonstrat si hotararea instantei, pozitia CSA in aceasta situatie – de a sanctiona diferentiat trei societati de asigurare pentru aceeasi "abatere" – a fost una partinitoare si nedreapta, au mai spus sursele citate, multumind totodata asiguratilor, colaboratorilor si partenerilor Astra – Uniqa pentru permanenta incredere acordata.
Astra – Uniqa este cea mai capitalizata companie de asigurari din piata, cu un capital social de 55 milioane de euro, acesta fiind un important atu de stabilitate si forta financiara a unei companii.

Cele mai citite

Atletico Madrid dă lovitura! Stadionul de 350 de milioane de euro își schimbă numele pentru a treia oară

Atletico Madrid a semnat cel mai mare contract de sponsorizare din istoria clubului, schimbând din nou numele stadionului său, care va deveni Riyadh Air...

Suspendare drastică pentru rasism! Marco Curto sancționat după incidentul cu Hwang Hee-chan

FIFA a decis suspendarea lui Marco Curto pentru 10 meciuri, după un incident rasist în timpul unui amical între Como și Wolverhampton. În luna iulie...

Cum funcționează Sistemul Garanție-Returnare în alte țări europene comparativ cu România

Sistemul Garanție-Returnare (SGR) câștigă tot mai mult teren în Europa, pe măsură ce statele membre ale Uniunii Europene fac eforturi pentru reducerea impactului asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă