6 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIsarescu: Inflatia s-a mentinut sub tinta de 4%

Isarescu: Inflatia s-a mentinut sub tinta de 4%

Inflatia s-a situat consecvent sub tinta de 4 la suta in ultimele trei luni, a declarat, luni, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, cu ocazia prezentarii Raportului asupra inflatiei.

Potrivit lui Mugur Isarescu, citat de Rompres, preturile volatile ajuta "din ce in ce mai putin" banca centrala, contribuind la accelerarea inflatiei, in conditiile in care si-au reluat tendinta de crestere pe fondul secetei si a evolutiei preturilor la titei.

Inflatia de baza – CORE 2 ajustat – calculata dupa ce se exclud preturile administrate, volatile si cele la tutun si alcool, continua sa scada, pe fondul politicii restrictive a BNR dar si a integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.

"Integrarea in UE ne-a ajutat mai mult decat ne asteptam, pe de-o parte pentru ca a marit concurenta si pe de alta parte, preturile s-au redus pe fondul eliminarii taxelor vamale", a explicat Isarescu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă